2017-12-22 19:24

Skidspår hela vägen mellan Sälen och Mora

Lagom till julledigheten är det klart att det går att åka skidor i hela Vasaloppsarena, från Sälen till Mora. Under fredag eftermiddag har gänget i arenagruppen jobbat hårt och preparerat skidspår med både pistmaskin och spårkälke så att alla jullediga Vasaloppsfantaster, och andra, kan ge sig ut i spåret för att smälta ner julmaten.

Välkomna ut i Vasaloppsarenan! Tänk på du vistas i ett naturreservat och observera att vissa vattendrag och bäckar ännu inte är helt frusna. Så här ser spårläget ut inför julhelgen:

Sälen (Berga By) – Versjödammen (4 km väster om Smågan): natursnö, preparerat fredag eftermiddag med pistmaskin med förutsättningar för både skejt och klassisk teknik.

Versjödammen – Mångsbodarna: natursnö, preparerat fredag eftermiddag med skoter och spårkälke, förutsättningar för klassisk teknik.

Mångsbodarna – Risberg – Evertsberg – Vasslan: natursnö, preparerat fredag eftermiddag med pistmaskin, fina förutsättningar för skejt och klassisk teknik.

Startplats Oxberg – Vasslan (Halvvasan): natursnö, preparerat fredag eftermiddag med pistmaskin, fina förutsättningar för skejt och klassisk teknik.

Vasslan – Oxberg – Hökberg: natursnö, preparerat fredag eftermiddag med pistmaskin, fina förutsättningar för skejt och klassisk teknik.

Hökberg – Läde: natursnö och konstsnö, preparerat fredag eftermiddag med pistmaskin, fina förutsättningar för skejt och klassisk teknik.

Läde – Eldris: konstsnö, preparerat fredag eftermiddag med pistmaskin, fina förutsättningar för skejt och klassisk teknik.

Eldris – Prästholmen: natursnö och konstsnö. Fina spår med förutsättningar för skejt och klassisk teknik, preparerade enligt Mora Kommuns spårschema

Våra huvudsponsorer