2015-06-18 15:33

Snabba löpare till Ultravasan 45

Nu är det två månader kvar till andra upplagan av Ultravasan och det är inte bara till Ultravasan 90 det blir vassa löpare till start. På startlinjen i Ultravasan 45 kommer bland andra fjolårssegraren Roman Ryapolov från IFK Mora för att försvara segern och han utmanas av en klubbkompis, Vojtech Kral.

Duon är internationellt meriterade orienterare med VM-starter för Ryssland respektive Tjeckien. Den gångna helgen gjorde båda succéinsatser när IFK Mora blev sjua på världens största orienteringsstafett i Finland, Jukola.

33-årige Roman som sedan flera år bor i Mora med sin familj sprang förstasträckan och växlade som åtta i den 1800 lag stora stafetten. IFK Mora höll sig sedan hela tiden bland de tio bästa och på sista sträckan spurtade 27-årige Vojtech in som sjua efter en heroisk spurt mot den ryske medeldistansvärldsmästaren från 2013 Leonid Novikov, Ryssland.

Nu laddar IFK Mora-duon om för Ultravasan 22 augusti.

I fjol vann Roman loppet på tiden 2,49,47 och var över elva minuter före fransmannen Benoit Nave från Team Asics Trail. Nu blir Vojtech en vass utmanare och ligger de lika på upploppet så talar mycket för den spurtsnabbe tjecken.

Men fler snabba löpare väntas också komma till start i det 45 kilometer långa loppet med start i Oxberg. Banan har en fin sträckning med 37 kilometer skogsväg, 6 kilometer grus och endast 2 kilometer asfalt.

I damklassen var det en rysare in på mållinjen i fjol när Gloria Vinstedt och Hanna Helsing sprang in på samma tid, 3,28,13 och där Gloria dömdes som segrare.

Platser finns fortfarande kvar i både Ultravasan 90 och Ultravasan 45.

 

Läs även om det superstarka startfältet i Ultravasan 90.

Våra huvudsponsorer