2017-12-08 14:56

Nyspårat i Vasaloppsarenan inför helgen

Snön har lagt sig över hela Vasaloppsarenan och packas just nu för fullt. I nuläget har varken myrarna eller alla vattendrag frusit men efter några dagars mildväder är kylan på väg igen och vi vågar påstå att  inledningen på vintern 2017/2018 har börjat på ett strålande sätt för alla skidälskare!

Efter de senaste dagarnas snöfall och regn inväntas bättre väder innan prepareringen från starten i Sälen och ner till Evertsberg kan börja. Och så här ser snö- och spårläget i övriga Vasaloppsarenan ut inför helgen 9–10 december:

Evertsberg – Vasslan: inga spår, skogsavverkning pågår
Startplats Oxberg – Vasslan (Halvvasan): Natursnö, fina spår med förutsättningar för skejt och klassisk teknik preparerat i går, torsdag, med pistmaskin.
Vasslan – Oxberg: Natursnö, fina spår med förutsättningar för skejt och klassisk teknik preparerat i dag, fredag, med pistmaskin.
Oxberg – Hökberg: Natursnö, fina spår med förutsättningar för skejt och klassisk teknik preparerat i dag, fredag, med pistmaskin.
Hökberg – Läde: Natursnö, fina spår med förutsättningar för skejt och klassisk teknik preparerat i dag, fredag, med pistmaskin.
Läde – Eldris: Natursnö och konstsnö, fina spår med förutsättningar för klassisk teknik preparerat i dag, fredag, med pistmaskin.
Eldris – Prästholmen: Natursnö och konstsnö, fina spår med förutsättningar för skejt och klassisk teknik, preparerade enligt Mora Kommuns spårschema.

Välkomna ut i spåret och kom ihåg att vi vistas i ett naturreservat!

Våra huvudsponsorer