2018-02-27 15:35

Summering halvvägs in i Vasaloppets vintervecka 2018

Vi är halvvägs in i Vasaloppets vintervecka och tusen och åter tusen åkare har nått den klassiska målportalen på Vasagatan i Mora. Kortvasan, Tjejvasan, Ungdomsvasan, Öppet Spår söndag och Öppet Spår måndag är genomförda för den här gången.

Totalt har 29 000 anmält sig till loppen, 24 600 kommit till start, 1700 har brutit och 22 900 har gått i mål så här långt. Nu ser vi fram emot andra halvan av vinterveckan med Halvvasan (som pågår just nu), Stafettvasan, Nattvasan, Blåbärsloppet och veckans höjdpunkt, det 94:e Vasaloppet sedan starten 1922.

Så här långt har vi sett den tusende veteranen i ordningen passera mållinjen, vi har haft kungligt besök i spåren av H.K.H Prinsessan Sofia och vi har sett en dramatisk spurtstrid avgöra årets upplaga av Tjejvasan. Många har kört fort och många har fått gräva djupt för att hitta krafter för att nå målet men alla har haft sina personliga upplevelser och intryck av sina lopp. De har testat sina krafter mot väder och vind där temperaturen varit det vanligaste samtalsämnet.

Vi som har förmånen att hälsa er välkomna ut i Vasaloppsarenan, sommar som vinter, är stolta och glada att ni är här och delar upplevelsen med oss och alla de över en miljon åkare som åkt loppen genom åren. Vid vår kamera i Hökberg hittade vi en åkare som sammanfattade sin upplevelse av söndagens lopp: ”Det är ju svintufft att göra detta. Det är skitjobbigt. Men det har varit kul!” Se mer härliga klipp och rörligt material från vinterveckan 2018 på  www.vasaloppet.tv

Många känslor:

Pitstop i Hökberg:

Hökberg – himmelriket på jorden

Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2019 öppnar söndagen den 18 mars 2018 kl. 09.00 på vasaloppet.se.

Våra huvudsponsorer