2017-12-21 10:23

Teståkarna för framtidens skidor är utsedda

I början av december utlyste Vasaloppet en tävling där fyra personer fick möjlighet att testa Madshus revolutionerande skidor med fäll och se hur de står sig mot sina traditionella skidor. Intresset var enormt och över 800 ansökningar kom in!

I vinsten ingick skidor, skidläger inklusive boende på Mora Parken, mat och träning med den officiella Vasaloppscoachen Staffan Larsson, professionell vallaservice samt startplats till valfritt lopp under Vasaloppets vintervecka.

Juryns val föll till slut på fyra personer, med olika bakgrund och intressen, som alla kommer att testa, och jämföra, Madshus nya skidor med sina egna och på loppdagen välja vilket par som ska ta dem på resan i fäders spår till målet i Mora. Första testen äger rum på lägret i Mora den 2–5 januari och resan till, under och efter loppet kommer att dokumenteras här på vasaloppet.se. Välkommen att följa med!

Vi vill vara med och utveckla Vasaloppet och den klassiska åkstilen:

Matz Ekman, 56 år, Örebro
Lopp: Vasaloppet
Entreprenör och tidigare elitcyklist som genomfört flera klassiker. Har flera gånger åkt Halvvasan, Kortvasan och Vasaloppet och åker årligen ett lopp i Ski Classics. Drivkraften är att förbättra sig varje år och målet 2018 är att nå topp 3000 i Vasaloppet, komma under 2.30 på Halvvasan och även köra Öppet Spår söndag tillsammans med dottern. Stakar mycket och har testat skidor med fäll men inte varit nöjd.

Angelica Wännman, 26 år från Nynäshamn
Lopp: Vasaloppet
Passionerad längdåkare som pluggat idrottsvetenskap och drömmer om att bli naprapat. Motiveras av förebilder inom längdsporten och har åkt Tjejvasan och Halvasan flera gånger. Ambitionen är att försöka staka sig igenom Vasaloppet. Har agerat sin egen vallare och tränare och att få professionell coachning inför ett Vasalopp är ännu en dröm som nu går i uppfyllelse.

Christina Cullin, 32 år, Lerum

Lopp: Tjejvasan
Målinriktad skidmotionär som till vardags utvecklar självkörande bilar men för tillfället främst utvecklar den ädla konsten i föräldraledighet. Har åkt både Öppet Spår och Vasaloppet men stakning har inte varit på tapeten tidigare. Föredrar diagonalåkning och skulle aldrig överväga att åka ovallat i tron att det innebär enbart stakning. Hoppas kunna visa att du varken behöver vara elit eller ha supertränad bål för att åka på skidor med fäll.

Andreas Johansson, 45 år från Enköping
Lopp: Vasaloppet
Driftingenjör från Enköping med segling och skidåkning som de stora intressena. Drivkraften är att alltid utvecklas och göra saker bättre än tidigare. Har åkt fyra Vasalopp och ställer höga krav på sin utrustning. Har testat lika många par skidor som år han ägnat sig åt den ädla sporten (fem). Nu vill han testa Madshus skidor med fäll och se hur de står sig mot den vanliga utrustningen.

 

 

Våra huvudsponsorer