2016-12-06 08:51

Tre skolor vinnare i teckningstävlingen

Tre lyckliga vinnare i Vasaloppets teckningstävling är nu korade. Det blir Lillboskolan i Edsbyn, förskolan Igelkotten i Herrljunga och British Junior i Eskilstuna som får ett specialarrangerat Barnens Vasalopp för hela skolan. Stort grattis till er!

Bild, idrott och historia har mer gemensamt än man kan tro. Under hösten har Vasaloppet utlyst en teckningstävling för barn upp till 10 år där uppgiften var att skapa en teckning med utgångspunkt i motion, hälsa och Vasaloppet med koppling till löpning, cykling eller skidor. Bidragen som kom in var många och varierande och efter noggrant övervägande föll juryns val på tre vinnande exemplar som bland annat kommer att användas som diplom för Barnens Vasalopp 2017.
– Vi fick in väldigt många fina och fantasifulla bidrag och det blev ett tufft arbete för juryn att utse vinnarna men till slut landade alltså valet på de här tre teckningarna. En med cykling, en med löpning och så en med skidor och vinter. Det är jätteroligt att tävlingen väckte så stort engagemang och nu är vår förhoppning att det här ska bli ett årligen återkommande inslag, säger Nils Froste, eventansvarig vid Vasaloppet.

Våra huvudsponsorer