2017-01-05 16:50

Ungdomstävling och nydragna spår i Eldris

Kommande helg, 7–8 januari avgörs en av Sveriges största ungdomsskidtävlingar i Mora, Mora-Pinglan, där även juniorer och seniorer deltar. Spåren vid Skidstadion är därför endast öppna för tävling mellan 9.00–16.00 lördag och söndag.

 

– Vi hoppas på förståelse och anvisar till skidåkning i Norra Garberg alternativ Vasaloppsspåret mellan Mora Camping till Skidstadion tur och retur samt välkomnar folk till stadion som publik, säger Anders Holmberg, arenachef.

Vasaloppet har även lagt ut konstsnö mellan Eldriskontrollen och cirka 5 kilometer norrut mot Läde. Det går bra att ta bilen till Eldris och parkera där. Längre norrut i Vasaloppsarenan har Oxbergs IF spårat mellan Gopshus och Oxberg vilket gör att det går utmärkt att åka även där.

Mellan Skidstadion och Eldris är Vasaloppsspåren dragna med skoter och spårkälke (vänligen respektera tävlingsarrangemanget).
– På måndag, den 9 januari, fortsätter vi med snöutkörning och prepareringsarbeten mellan skidstadion och Eldris och därför kommer vi att stänga denna sträcka tills arbetet är klart. Vi ber om överseende med detta samt att skyltar och avspärrningar respekteras, säger Anders Holmberg.

Våra huvudsponsorer