2016-12-21 10:20

Unik digital tjänst ger snabbare skidtur till Mora

Tidigare statistik från genomförda Vasalopp, rörelseanalys och individuella taktiktips. Nu introduceras Racefox Vasaloppet, en unik, mer utvecklad digital tjänst som ska hjälpa skidåkare att nå nya höjder i fäders spår.

I fjol lanserades en helt ny typ av digital träningstjänst för längdskidåkare, WeMeMove . I år har tjänsten utvecklats ytterligare och även bytt namn. Racefox Vasaloppet är en svensk träningsinnovation som bygger på forskning från bland annat KTH, och SICS Swedish ICT, och är ett strategiskt samarbete mellan Vasaloppet och Racefox som hjälper användaren att nå nya mål i fäders spår.
– Att kunna lansera en världsunik tjänst för träning baserad på spetsforskning inom artificiell intelligence och djup kunskap om längdskidåkning tillsammans med Vasaloppet är otroligt spännande, säger professor Christer Norström, en av grundarna av Racefox.

Konkret innebär tjänsten att Vasaloppet och Racefox erbjuder fördjupade analyser av tidigare Vasalopp och historisk data med jämförelse mellan olika år samt personligt träningsupplägg baserat på mål och förmåga. Tjänsten består av en app och ett så kallat smartbelt med inbyggda rörelsesensorer. Systemet läser av bålens acceleration och därefter analyseras data i din mobil som kan avgöra vad du gör och hur du gör rörelsen.
– Med erfarenhet från mängder av åkare och miljontals diagonal- och staktag analyseras datan sen till konkreta råd anpassade för just dig. Racefox tar fram den träningsvolym som behövs för att du ska nå det mål som du satt utifrån din egen ambitionsnivå, säger Christer Norström.

– För oss är det viktigt att ligga i framkant och kunna erbjuda våra deltagare de absolut bästa förutsättningarna för att delta i Vasaloppet och underlätta för dem att nå sina personligt uppsatta mål. Racefox Vasaloppet är en spännande och innovativ produkt och vi ser fram emot att se hur den kommer att tas emot av våra deltagare, säger Jon Svensson, marknadschef vid Vasaloppet.

Läs mer på www.racefox.se

Våra huvudsponsorer