2017-02-24 08:00

Välkommen till Barnens Vasalopp i Sälen och Mora

Även de minsta kan delta under Vasaloppets vintervecka! Ta med hela familjen till Sälen eller Mora för en stund fylld av lek, skratt och skidglädje. Alla barn är välkomna och självklart är det helt gratis att delta.

I Sälen hålls Barnens Vasalopp i morgon, lördag den 25 februari. Det finns tre olika banlängder att välja på och grupperna startar mellan 11.00-11.45. Direktanmälan och nummerlappsutdelning finns vid tävlingsexpeditionen som ligger vid Vasaloppsstarten i Berga by, Sälen. Tävlingsexpeditionen är öppen på tävlingsdagen från kl. 09.30 fram till 30 minuter före start. Det går även att föranmäla sig här på webben.

En vecka senare, lördag den 4 mars, är det dags för Barnens Vasalopp i Mora. Här åker alla barn 900 meter med start vid Mora camping och målgång under den klassiska Vasaloppsportalen. De minsta får alltså uppleva sträckan där Vasaloppet avgjorts åtskilliga gånger! Direktanmälan och nummerlappsutdelning sker vid starten på Prästholmens camping lördag den 4 mars kl. 08.30–10.15. Även här kan du föranmäla dig på hemsidan.

Som vanligt är det bra att vara på plats i god tid innan start med tanke på trafik, parkering och eventuell kö till direktanmälan. Efter båda loppen får alla barn blåbärssoppa, diplom och en välförtjänt medalj. Hjärtligt välkomna till en folkfest för hela familjen!

Här hittar du mer information om Barnens Vasalopp

Våra huvudsponsorer