2015-07-10 12:02

Vasaloppet söker ny VD

Vill du anta utmaningen att vara VD för ett av världens största idrottsevenemang som fortsätter att växa?  Du kommer också att förvalta ett arv – Vasaloppet – som med ideella krafter för en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är världens äldsta, största och längsta skidlopp. Första loppet arrangerades 1922 och den klassiska 90 km långa sträckan mellan Berga by i Sälen till Mora var länge det enda loppet. I dag finns sexton olika lopp inom disciplinerna cykling, löpning och längdskidåkning som årligen lockar närmare 100 000 anmälda deltagare. Alla lopp går längs den historiska sträckan mellan Sälen och Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora Idrottsallians och Sälens IF.

Om tjänsten

Som VD för Vasaloppet har du det operativa ansvaret för de övergripande arbetsuppgifterna samt personalansvar för den fasta organisationen på ca 30 medarbetare. Tillsammans med styrelse och ledningsgrupp sätter ni tydliga mål för verksamheten och samverkar så att dessa efterföljs och uppnås enligt överenskomna planer. Du är engagerad och du skapar goda relationer med olika intressenter som till exempel samarbetspartners, sponsorer, föreningar, markägare och kommuner. Det är viktigt att du som VD förstår gränserna och skillnaderna vid beslutsprocesser i ett aktiebolag och en ideell förening.

Om dig

För att bli framgångsrik i VD-rollen hos Vasaloppet är det viktigt att du är har viljan och förståelsen att arbeta i en ideell och en kommersiell verksamhet. Är du dessutom utåtriktad, affärsdriven och kan skapa ordning och reda kommer du att trivas hos oss. Som person är du en god och erfaren ledare som har lätt för att skapa förtroende.  Du är ödmjuk inför uppgiften, prestigelös samt har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är en driven och duktig processledare  som har erfarenhet av att arbeta strategiskt för att skapa tillväxt. Vi ser också att du har erfarenhet av resultatansvar på VD-nivå. Förståelse för idrottsrörelsen och dess utmaningar är meriterande.

Är du intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Adecco, du skickar in din ansökan via www.adecco.se och lediga jobb. Vi behandlar ansökningarna löpande och ber dig därför att skicka in CV samt personligt brev så snart som möjligt. Frågor besvaras av Adeccos Rekryteringskonsult Catrine Wikström tele 023-70 55 94.

Sök tjänsten hos Adecco – WWW.ADECCO.SE

Våra huvudsponsorer