2016-06-05 09:04

Vasaloppsleden har fått en egen Facebooksida

Visste du att Vasaloppsleden är en del av Vasaloppsarenan och i dag en fullt utbyggd vandringsled med nio stycken övernattningsstugor längs vägen från Sälen till Mora? Nu vandrar leden även in på Facebook.

Stiftelsen Vasaloppsleden började planeras 1977 och startades 1991 av Vasaloppskommunerna (Malung- Sälen, Älvdalen och Mora), Evertsbergs SK, Sälens IF och IFK Mora. Stiftelsens syfte är att bygga upp och driva en vandrings- och aktivitetsled längs Vasaloppets sträckning samt att arbeta med samordning och initiering av nya turistproduktsatsningar längs leden med externa intressenter.bild_skylt_vasaloppsleden_260x260

Stiftelsen Vasaloppsleden garanterar att vandringsleden utvecklas och underhålls. Årligen avsätts ca 150 000 kronor i underhåll för spänger, stugor, markering mm. Ett viktigt led i utvecklingen har varit samarbetet med Vasaloppet och Vasaloppsarenan där utveckling av vandring, cykel och skidåkning ger möjlighet till aktiviteter året runt.

För att visa upp Vasaloppsleden ännu mera har nu en egen Facebooksida för leden skapats. Gå gärna in och gilla sidan, så kommer du framöver att få både vandringsinspiration och information om det arbete som görs på leden. Som vandrare är du förstås också själv välkommen lägga ut dina erfarenheter och bilder från Vasaloppsleden.

VASALOPPSLEDENS FACEBOOKSIDA
VASALOPPETS FACEBOOKSIDA
LÄS MER OM VASALOPPSARENAN OCH VASALOPPSLEDEN

Se också filmen om Vasaloppsleden:

Våra huvudsponsorer