Nyheter

 • 1 dag sedan

  Tidsstraff för nedskräpning i Vasaloppsspåren

  Nu tar Vasaloppet krafttag för att komma tillrätta med allt skräp som slängs längs spåret under loppen. Blir en deltagare påkommen med att slänga skräp kommer han eller hon att bestraffas med ett tidstillägg på 15 minuter.

 • 1 dag sedan

  Snö- och spårläget i Vasaloppsarenan

  I dag, tisdag den 17 januari, återupptas utkörningen av snö och prepareringsarbete mellan Mora skidstadion och Eldris. Därför stängs denna sträcka i Vasaloppsspåret av tills arbetet är slutfört.

 • 5 dagar sedan

  Nyspårat i Vasaloppsarenan

  Vintern är här på allvar! Till helgen har nya spår preparerats i Vasaloppsarenan mellan Evertsberg och Mångsbodarna. Samtidigt avgörs tävlingen Moraloppet mellan Oxberg och Mora där det kan bli trångt i spåren under lördagen.

 • 1 vecka sedan

  Över 60 000 anmälda till Vasaloppets vintervecka 2017

  Vackert vinterväder och blågula längdframgångar brukar öka skidintresset hos svenskarna. I år är inget undantag. Över 60 000 personer har nu anmält sig till något av loppen under Vasaloppets vintervecka 2017 men det finns fortfarande gott om platser kvar.

 • 2 veckor sedan

  Ungdomstävling och nydragna spår i Eldris

  Kommande helg, 7–8 januari avgörs en av Sveriges största ungdomsskidtävlingar i Mora, Mora-Pinglan, där även juniorer och seniorer deltar. Spåren vid Skidstadion är därför endast öppna för tävling mellan 9.00–16.00 lördag och söndag.  

 • 2 veckor sedan

  Två svenska andraplatser i Vasaloppet China 2017

  Norrmannen Andreas Nygaard vann en tajt spurt före Jens Eriksson (nr 11) i det 50 km långa Vasaloppet China, säsongens tredje deltävling av tretton i Visma Ski Classics. Både Andreas och Jens tävlar för Team Santander. Ryskan Olga Rotcheva, Russian Marathon Team, vann damklassen en minut och 36 sekunder före Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team.

 • 2 veckor sedan

  SVT direktsänder Vasaloppet China

  Gott nytt Vasalopps-år! För första gången någonsin sänder Sveriges Television det kinesiska Vasaloppet i Changchun, som i år avgörs för 15:e gången.

 • 3 veckor sedan

  Tydligare regel och fortsatt gemensam start

  Det blir gemensam start för damer och herrar även i Vasaloppet 2017. – Beslutet har tagits i samråd med flera av elittjejerna. Samtidigt kommer vi att förtydliga regeln som säger att de tävlande inte får hindra varandra, säger Tommy Höglund, sportchef för Vasaloppet.

 • 3 veckor sedan

  Ännu fler nya filmer i Vasaloppsskolan – Träna på snö

  Vasaloppscoachen Mattias Svahn visar dig skidåkningens bästa växlar och ger dig värdefulla tips i fyra helt nya instruktionsfilmer, som Vasaloppet spelat in i december 2016. Vi har kallat de fyra korta filmerna för: ”Bättre motor med diagonalåkning”, ”Spar energi med hjälp av stakning”, ”Bli bättre på att åka i backar” och ”Träna varierat i spåren”. De kommer att göra susen för din skidåkning, säger Mattias !

Våra huvudsponsorer