Nyheter

 • 3 dagar sedan

  Se över din utrustning inför cykelsäsongen och cykla säkert

  Det är hög tid att plocka fram cykeln och börja träningen inför Cykelvasan 2017! I Vasaloppsskolan Cykla Säkert, som är en av flera delar i projektet ”Cykla Säkert” som startades för att höja medvetenheten och minimera risker när du cyklar, hittar du tips och råd om hur du kan se över din utrustning före start för att få en säkrare resa på två hjul:

 • 5 dagar sedan

  Nå ditt mål med proffshjälp från Vasaloppscoacherna

  Kurs i stående paddling, inspirationskvällar, träningsläger för tjejer, Cykelvasakurser och teknikpass för rullskidor, skidor och löpning, Vasaloppets officiella coacher erbjuder support av högsta kvalitet för dig som vill ha vägledning och kanske nå ett specifikt träningsmål. Här har vi samlat närmsta tidens utbud av kurser, läger och aktiviteter:

 • 6 dagar sedan

  Vasalöparen nr 2/2017 på väg

  Den här veckan har vi skickat ut årets andra nummer av vår tidning Vasalöparen. Kommer till dig med posten. 84 sidor intressant läsning! Här avslöjar vi en del av innehållet.

 • 2 veckor sedan

  Påsklov i Vasaloppets Hus

  Nu är det dags för lite påskledigt även i Vasaloppets Hus. Från och med torsdag den 13 april 12.00 stänger Vasaloppets Hus i Mora samt vår telefonväxel. Vi öppnar igen måndag den 24 april 10.00. Glad påsk!

 • 3 veckor sedan

  Över 100 lag redan anmälda till den första Vasakvartetten

  Anmälningstaket är satt till 250 lag för premiären av Vasakvartetten i sommar och redan nu är över 100 lag anmälda. Vasakvartetten är en löparstafett för fyra personer från Sälen till Mora, där de fyra delsträckorna blir mellan 19,1 km och 24,2 km långa. Ungefär som fyra halvmaror med andra ord.

 • 3 veckor sedan

  Vasaloppets nya snö revolutionerar skidsporten

  Nu är det klart! Efter flera år av forskning kan Vasaloppet i samarbete med Universitetet i Bad Gastein äntligen presentera en helt ny sammansättning av snö som håller upp till tolv gånger längre än vanlig snö.

 • 3 veckor sedan

  Spårläget i arenan inför helgen – snön håller än

  Vintern vill inte riktigt släppa greppet och tack vare snön som föll under gårdagen har arenagänget kunnat preppa Vasaloppsspåret från starten i Sälen fram till Evertsberg och även från Oxberg och ner till Mora. Fortfarande finns det fina förutsättningar för skidåkning i arenan, välkommen ut!

 • 4 veckor sedan

  MountainbikeSkolan är ny officiell Vasaloppscoach

  Med ett stort utbud av kurser, lång erfarenhet och professionella kursledare erbjuder MountainbikeSkolan dig som cyklist möjlighet att utvecklas och ta din cykling till nästa nivå. Nu blir MountainbikeSkolan den första officiella Vasaloppscoachen på cykel.

 • 4 veckor sedan

  Olympiamästarinnan Gunn-Rita siktar på vinst i Cykelvasan

  I över 20 år har Gunn-Rita Dahle Flesjå tillhört världseliten inom mountainbike, men den norska terrängcykeldrottningen är fortfarande motiverad och sugen på nya framgångar. Efter att världscuplaget Multivan Merida lades ned efter säsongen 2016 har hon jobbat för att säkra en fortsättning på högsta nivån. Tillsammans med den norska Meridadistributören Stians Sport AS är en tvåårig satsning nu inledd. Ett av huvudmålen är vinst i Cykelvasan den 12 augusti 2017.

Våra huvudsponsorer