Nyheter

 • 7 timmar sedan

  Vasalopps-TV torsdag 23 februari 2017

  Dagen före-program, med senaste nytt från Vasaloppsarenan, bland annat med spårarbete i Hökberg. Medverkar gör också Vasaloppets VD Eva-Lena Frick, samt Mattias Svahn med tips på diagonalteknik. Dessutom ett möte med Stina Nilsson, som berättar om sin kärlek till bygden och Vasaloppet.

 • 8 timmar sedan

  Säkrare och enklare anmälan till Vasaloppet

  Säkrare, smidigare och mängder av möjligheter. Nu kan du som anmäler dig till något av våra lopp, sommar som vinter, alltid ha Vasaloppets digitala identitet med dig i telefonen. Registrera dig och ladda ner den kostnadsfria appen Diglias redan på plats i Mora så bidrar Diglias samtidigt med 5 kronor till Barnens Vasalopp!

 • 13 timmar sedan

  Vem vinner Tjejvasan 2017?

  På lördag 25 februari är det dags för den 29:e Tjejvasan – världens största skidlopp för tjejer. Sveriges Television direktsänder Tjejvasan för sjätte året i följd och alla deltagares målgångar streamas på Vasaloppets hemsida. Men vem vinner?

 • 16 timmar sedan

  ”Vasaloppet på scen” med underhållning i Vasaloppsmässan

  Vill du få absolut senaste nytt när det gäller väder, vallatips och annat intressant inför ditt lopp? Ja, då ska du bege dig till den stora restaurangen i Vasaloppsmässan i Mora kl 17.00. Där får du se och höra SVT Väders Vasaloppsmeteorolog Pia Hultgren, en vallaexperternas vallaexpert från Swix samt flera andra spännande personer som deltar i Vasaloppets vintervecka 2017.

 • 1 dag sedan

  Sponsor i spåret 2017

  Pannkakor till deltagarna i Nattvasan i Evertsberg, peppande livemusik i Eldris under Tjejvasan, snabbmassage i Hökberg, förevigande av dig själv på film och ett särskilt musikspår. Våra sponsorer har även i år ansträngt sig lite extra för att förgylla upplevelsen i spåret för deltagarna.

 • 2 dagar sedan

  Sändningstider för Vasaloppets vintervecka 2017

  Tjejvasan, Ungdomsvasan och Vasaloppet direktsänds i Sveriges Television. Därutöver kan du följa loppen i vinterveckan på många olika sätt. Vasaloppets egen TV-kanal Vasalopps-TV utökar i år sina sändningar med en livestudio som sänds från Vasaloppsmålet två gånger per dag under loppdagarna. Morgonsändningen äger rum 08.45–09.15 och eftermiddagssändningen 15.00–15.30. På kvällen kommer Vasalopps-TV:s sammanfattande magasin av dagen att läggas upp på vasaloppet.se cirka 18.00. Varje dag kan man traditionsenligt också lyssna till Vasaloppsradion i radio, mobil och på webb.

 • 4 dagar sedan

  Deltagare län för län i Vasaloppets vintervecka 2017

  Vasaloppets vintervecka innehåller i år tio lopp, där Nattvasan är den spännande nyheten. Nattvasan är ett parlopp där två deltagare åker den 90 kilometer långa sträckan från Sälen till Mora tillsammans i pannlampors sken. Flest deltagare i Nattvasan kommer från Dalarna, med Stockholms län på andra plats och Västra Götalands län på tredje. Men sett över hela vinterveckan, där över 64 000 deltagare hittills har anmält sig, är Stockholms län störst med 12 000 anmälda deltagare.

 • 4 dagar sedan

  På väg mot Vasaloppet – följ Stephan, Brita, Robin och Peter

  Med knappt två veckor kvar till Vasaloppet kan du i några olika webb-tv-serier följa några kända deltagare och deras förberedelser in i det sista: Stephan Wilson, Brita Zackari, Robin Bryntesson och Peter Jihde. Stephan och Robin har åkt Vasaloppet tidigare, men för Brita och Peter blir det premiär i år. Missa inte heller Vasaloppsskolan med Mattias Svahn.

 • 5 dagar sedan

  Vasaloppsbyn för publiken

  Tillsammans med Mora Köpstad och Mora kommun satsar Vasaloppet nu ännu mer på att utveckla upplevelsen i Mora för besökarna. Fredag-söndag 24 - 26 februari och 3 -5 mars byggs en festplats upp i Tingshusparken intill skidspåren med en gammeldags marknad där lokala producenter lyfts fram.

 • 6 dagar sedan

  Snö- och spårläget i Vasaloppsarenan

  Med en vecka kvar tills vinterveckan 2017 drar igång med Kortvasan på fredag den 24 februari är skidspåren i Vasaloppsarenan i fint skick. Välkommen ut redan i dag!

Våra huvudsponsorer