Nyheter

 • 6 timmar sedan

  Inför avslutningen av Visma Ski Classics 2017

  Skidsäsongen i TV är långtifrån slut, trots att Vinterstudion har tagit ett välförtjänt sommarlov: Under de kommande tre lördagarna direktsänder Sveriges Television de tre avslutande loppen i långloppscupen Visma Ski Classics. Det är Årefjällsloppet i Sverige, Reistadloppet i Norge och Ylläs-Levi i Finland som avslutar säsongen och som blir avgörande för slutställningen i cupen. Här ger vi er förutsättningarna och alla TV-tider.

 • 4 dagar sedan

  Vasaloppets vintervecka står sig stark – över 35 000 anmälda efter en timme

  När anmälan till Vasaloppets vintervecka 2018 öppnade under söndagsmorgonen 09.00 hade över 35 000 personer anmält sig till något av loppen i vinterveckan efter en timme. Vasaloppet och Nattvasan fulltecknades efter knappt 5 minuter respektive knappt 7 minuter. – Att anmäla sig till ett lopp gör att du får ett tydligt mål med din träning vilket många tar fasta på, säger Eva-Lena Frick, Vasaloppets vd.

 • 6 dagar sedan

  Fina spår i Vasaloppsarenan inför helgen

  Våren är på ingång men snön och spåren i Vasaloppsarenan håller än. Så länge det finns snö kommer spåren mellan Sälen och Mora att pistas inför varje helg. Välkomna ut!

 • 6 dagar sedan

  Säkrare och enklare anmälan till Vasaloppet

  Säkrare, smidigare och mängder av möjligheter. Nu kan du som anmäler dig till något av våra lopp alltid ha Vasaloppets digitala identitet med dig i telefonen. Registrera dig och ladda ner den kostnadsfria appen Diglias redan  i dag så är du redo när anmälan inför Vinterveckan 2018  öppnar på söndag 09.00.

 • 1 vecka sedan

  Fler får möjligheten att delta i magiska Nattvasan

  779 tvåmannalag kom till start och 705 tog sig i mål när världspremiären av Nattvasan arrangerades under vinterveckan 2017. Loppet blev en tuff utmaning som samtidigt sammanfattas av deltagarna med främst ett ord: magiskt. Nu utökas antalet startplatser till totalt 1 500 lag år 2018.

 • 1 vecka sedan

  Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2018

  Anmälan till våra skidlopp i Vasaloppets vintervecka 2018 öppnar söndagen den 19 mars 2017 kl. 09.00 på vasaloppet.se. Alla anmälningar tas emot via en tillfällig startsida.

 • 2 veckor sedan

  Betydlig minskning av skräp i spåret

  Till vinterveckan 2017 bestämde sig Vasaloppet för att ta till krafttag mot nedskräpningen i arenan och införde ett tidstillägg på 15 minuter om en deltagare blev påkommen med att kasta skräp. Resultatet blev 90 procent mindre skräp längs spåret och noll utdömda tidstraff.

 • 3 veckor sedan

  Vasalopps-TV söndag 5 mars 2017

  Programmet fångar upp starten i Berga by, tidig morgon, och avslutar vid målet i Mora. Det 93:e Vasaloppet bjöd på en rafflande upplösning på herrsidan, samt en efterlängtad på damsidan. Och så alla motionärer, med ambitiösa mål och stora drömmar. Se dagens program och alla andra inslag, sändningar och klipp.

 • 3 veckor sedan

  John Kristian Dahl och Britta Johansson Norgren vann Vasaloppet 2017

  Vasaloppet 2017 avgjordes med en mycket tät och spännande spurt i herrklassen där fjolårssegraren, norrmannen John Kristian Dahl, klarade av att försvara segern precis före landsmannen Andreas Nygaard. Detta trots stora ryggproblem dagarna innan start. I damklassen vann Britta Johansson Norgren en efterlängtad seger efter att ha kommit tvåa de tre senaste åren.

Våra huvudsponsorer