Nyheter

 • 11 timmar sedan

  Sök jobb hos oss!

  Just nu söker vi två fasta tjänster i Vasaloppets organisation. Vi söker en produktionsledare och en marknads- och försäljningschef till Vasaloppets marknadsavdelning. Förutom dess båda lediga tjänster så finns det flera tillfälliga jobb som sträcker sig över Vasaloppets vintervecka. Vill du jobba med oss? I så fall - tveka inte - skicka in din ansökan redan idag.

 • 4 dagar sedan

  Vilket är ditt favvopass på hösten?

  Alla kanske inte tycker hösten är den bästa årstiden för löpträning. För att få lite motivation frågade Vasalöparen några löparprofiler om just deras favoritpass på hösten. Vilket är ditt favvopass? Gå gärna in på Vasaloppets Facebooksida, leta upp inlägget för denna nyhet, och skriv i kommentarsfältet

 • 2 veckor sedan

  Tidig snö i Mora 8 november 2018 – med snögaranti

  Torsdagen den 8 november kl 17.00 öppnar Vasaloppsarenan för skidåkning. Vi sticker ut hakan och säger att det nog aldrig funnits fler möjligheter till tidig skidåkning på svenska anläggningar. När öppnar olika destinationer för längdåkning? Vi har svaren.

 • 2 veckor sedan

  Anmälan till Ungdomsvasan är öppen

  I vintras firade Ungdomsvasan elva år. Nu är anmälan öppen till den tolfte upplagan som fick en rejäl ansiktslyftning under vintern 2018. – Vi flyttade in Ungdomsvasan helt och hållet i arenan för att ungdomarna skulle få åka sina sträckor i Vasaloppsspåret och få den rätta känslan säger Johan Eriksson, utvecklingschef på Vasaloppet.

 • 4 veckor sedan

  Vasalöparen nr 3/2018 – med träningsprogram för Vasaloppets vintervecka

  Fredag 28 september utkommer Vasalöparen med sitt tredje nummer för året. Vasalöparen är Vasaloppets egen tidning och detta nummer skickas till dig som deltog i Vasaloppets sommarvecka 2018 eller är anmäld till något lopp i vinterveckan 2019. Tidningens 84 sidor är som vanligt fyllda med såväl intressanta artiklar som annonser. Du kan även läsa Vasalöparen digitalt här på hemsidan.

 • 4 veckor sedan

  Systrarna Kallur satsar på Tjejvasan i vinter

  Jenny och Susanna Kallur har bestämt sig, de ska åka Tjejvasan i vinter! Det berättar de i det nya numret av Vasaloppets egen tidning Vasalöparen som utkommer på fredag. De vill nu inspirera andra att hitta sin träningsform.

 • 4 veckor sedan

  Läsarundersökning – vi behöver din hjälp!

  Du som läser tidningen Vasalöparen är viktig för oss. För att vi ska kunna fylla tidningen med intressanta artiklar och annonser genomför vi en undersökning som handlar om dina intressen och vanor. Du som deltar i undersökningen kan också välja att tävla om att vinna ett av tio presentkort från Stadium till ett värde av 500 kr.

 • 1 månad sedan

  99 847 anmälda under Vasaloppsåret 2018 – på söndag öppnar anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2019

  Vasaloppets vintervecka 2018 och Vasaloppets sommarvecka 2018 lockade totalt 97 803 anmälda deltagare, varav 68 procent män och 32 procent kvinnor. Lägger man dessutom till loppen för de yngsta (Barnens Vasalopp skidor, cykel och löpning i både Sälen och Mora) blev det totala antalet 99 847. Det är nytt rekord för elfte året i följd. Nu är det dags att anmäla sig till 2019!

 • 2 månader sedan

  Vasaloppets skolutmaning - anmäl klassen nu!

  Ansök om utrustning, coachning och resa till Ungdomsvasan 2019. För andra året i rad genomför Vasaloppet och Swix Vasaloppets skolutmaning, med syfte att få fler ungdomar att röra på sig och komma ut i skidspåret.  

 • 2 månader sedan

  247 deltagare klarade Vasaloppstrippeln 90 och 39 klarade Vasaloppstrippeln 45 under 2018

  Det är ett kraftprov helt utöver det vanliga. För de allra flesta är ett Vasalopp på skidor en prövning av den egna förmågan och de som når Vasaloppsmålet i Mora har utfört en rejäl prestation. Men allt fler nöjer sig inte med bara ett kraftprov i fäders spår. De vill göra tre. Här presenterar vi namnen på alla dem som klarade en Vasaloppstrippel under 2018, län för län.

Våra huvudsponsorer