Nyheter

 • 4 dagar sedan

  Hallå där, Lisa Ring!

  Det är i dag 111 dagar kvar till Vasaloppets sommarvecka som arrangeras 9–17 augusti 2019. Under våren kollar vi läget hos er som ska delta i något av loppen i sommar. I dag har vi pratat med Lisa Ring, som är regerande mästare och rekordhållare i Ultravasan 45 men som dessutom tänker göra Vasaloppstrippeln 45 i år.

 • 5 dagar sedan

  Påskstängt i Vasaloppets hus och nyspårat

  Torsdag 18 april till söndag 28 april har vi stängt på Vasaloppets hus i Mora. Vi har avrundat arbetsveckan med att spåra i Vasaloppsarenan från Oxberg till Eldris, ca 19 kilometer. Det finns mindre passager på sträckan mellan Oxberg och Hökberg med barmark tvärs över spåret, så var beredda på att ta av er skidorna och gå kortare sträckor.

 • 3 veckor sedan

  Järngänget består nu av 1 057 Vasaloppsveteraner

  För att du ska bli en av dessa Vasaloppsveteraner och bära en orange nummerlapp så krävs det att du har genomfört minst 30 Vasalopp eller Öppet spår och det är bara ett lopp per år som räknas.

 • 3 veckor sedan

  Vasaloppet skriver ny historia!

  Vi har alla läst eller historien om Gustaf Vasas flykt från de danska knektarna. Hur han kom till Mora och vädjade om hjälp och hur han fortsatte sin flykt mot Norge men blev stoppad i närheten av Sälen. Det som 400 år senare skulle bli skidtävlingen Vasaloppet.

 • 4 veckor sedan

  Varmt välkommen till Vasaloppets vintervecka 2020

  När anmälan till Vasaloppets vintervecka öppnade för två veckor sedan så var det i vanlig ordning högt tryck på startplatserna till nästkommande års upplaga av Vasaloppet 90 km. Nu har några restplatser dykt upp, så ta chansen att knipa en plats i det 96:e Vasaloppet!

 • 1 månad sedan

  Vasaloppet och Volvo förlänger samarbetet

  Volvo Car Sverige fortsätter som huvudsponsor för Vasaloppet och förlänger samarbetet som inleddes 2015. Det nya avtalet sträcker sig över tre år, 2019-2021 och gäller både sommar- och vinterloppen.

 • 1 månad sedan

  Vasaloppets vintervecka 2019 i siffror - på söndag öppnar anmälan till 2020

  ​För tionde året i följd kan Vasaloppet konstatera att mer än femtio tusen deltagare lyckades genomföra sitt lopp i vinterveckan. I år nådde 51 878 (inräknat alla fem deltagare i Stafettvasan) målet i Mora. Dessa åkte sammanlagt cirka tre miljoner kilometer på sina skidor. 3 135 deltagare bröt sitt lopp och totalt räknades 62 951 anmälda deltagare in, inräknat 591 deltagare i Barnens Vasalopp skidor.

 • 1 månad sedan

  Högtidstalet av Jenny och Sanna Kallur

  Här kan ni se och höra talet som systrarna Kallur höll i Mora Kyrka fredagen den 1 mars i samband med den traditionsenliga Högtidsfesten dagarna innan Vasaloppet. De berättar i sitt tal om sin kärlek till idrott och rörelse och hur den kan fortsätta utvecklas i nya former allt eftersom livet förändras.

 • 1 månad sedan

  Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2020 öppnar den här veckan

  Vasaloppets vintervecka blev för tionde året i rad en succé sett till antalet deltagare med fler än 50 000 anmälda till loppen. Hela 62 951 skidåkare var anmälda, 55 013 kom till start, 3 067 bröt sitt lopp och 51 878 nådde målet på Vasagatan i Mora. På söndag den 17 mars öppnar vi anmälan för alla er som vill åka något av våra skidlopp under 2020.

Våra huvudsponsorer