Nyheter

 • 4 dagar sedan

  Anmälan öppen för "nya" Ungdomsvasan!

  I vintras firade Ungdomsvasan tio år. I dag, torsdag, öppnar anmälan till den elfte upplagan som dessutom bjuder på fler nyheter vintern 2018. – Vi flyttar in Ungdomsvasan helt och hållet i arenan för att även ungdomarna ska få åka sina sträckor i Vasaloppsspåret och få den rätta känslan säger Johan Eriksson, utvecklingschef på Vasaloppet.

 • 1 vecka sedan

  Ny pod om Vasaloppsträning

  Nu finns en ny podcast om träning inför den nio mil långa resan från Sälen till den klassiska målportalen i Mora. I ”Vasaloppet Lagom” får du följa förstagångsåkaren Niklas Berghs resa mot sitt allra första Vasalopp. Vid sin sida har han skidcoachen Erik Wickström.

 • 2 veckor sedan

  Över 11 500 anmälda till Vasaloppets sommarvecka 2018

  Efter att anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2018 varit öppen ett dygn har över 11 500 personer bestämt sig för att cykla eller springa Vasaloppet i augusti nästa sommar. Alla som anmäler sig senast den 12 september får dessutom de kommande fem numren av Vasalöparen direkt hem till brevlådan, nästa kommer redan i slutet av september.

 • 3 veckor sedan

  Så här anmäler du dig till Vasaloppets sommarvecka 2018

  Söndag den 10 september kl. 09.00 öppnar vi anmälan till sommarveckan 2018. Observera att alla anmälningar till Cykelvasan, Ultravasan, Vasastafetten och Vasakvartetten sker med inloggningsuppgifter, användarnamn och lösenord. Så här anmäler du dig, steg för steg:

 • 3 veckor sedan

  Se Sveriges Televisions sammandrag från Cykelvasan 2017 igen

  Närmare en halv miljon tittare såg Sveriges Televisions 45-minuterssammandrag från Cykelvasan 2017. Programmet följer både eliten och motionärerna. Dessutom intervjuer och reportage med elitcyklisterna Jennie Stenerhag och Emil Lindgren, cykelpassionerade Hives-trummisen Christian Grahn, motionären Hanna Svensson, cyklande kameramannen Marcus Ljungkvist med flera. Här kan du se det igen.

 • 4 veckor sedan

  Idrottslärare: gå i mål med din klass i februari

  Nu har du som idrottslärare chansen att träna och genomföra Ungdomsvasan 2018 tillsammans med en av dina klasser när Vasaloppet och Swix satsar på att få fler ungdomar ut i skidspåret. Utrustning, coachning, resa och startplatser i Ungdomsvasan till ett värde av 50 000 kronor ingår.

 • 1 månad sedan

  121 klarade Vasaloppstrippeln 2017

  136 personer hade ambitionen att klara det, 133 som genomfört skidåkningen och cyklingen kom till start i Ultravasan 90 i lördags. 12 fick bryta längs vägen men 121 deltagare tog sig hela vägen i mål och har därmed klarat av att genomföra Vasaloppstrippeln 2017. Stort stort grattis till er!

Våra huvudsponsorer