Nyheter

 • 38 minuter sedan

  Blåbärsloppet fulltecknat – välj Ungdomsvasan, Kortvasan eller Tjejvasan

  I natt blev Blåbärsloppet fulltecknat. Hann du inte anmäla dig men ändå vill åka något lopp kan vi rekommendera Ungdomsvasans 9 eller 19 km, för ungdomar mellan 11 och 16 år – eller kanske lite längre i Kortvasans eller Tjejvasans 30 km. Kortvasan får man åka från det år man fyller 12 år och Tjejvasan det år man fyller 17 år. Online-anmälan är nu stängd här på vasaloppet.se, men det går bra att anmäla sig till loppen på plats vid tävlingsexpeditionerna i Mora och Sälen dagarna innan loppen eller vid startplatserna på startmorgonen.

 • 2 dagar sedan

  Län för län och andra siffror inför Vasaloppets vintervecka 2019

  På tisdag (2019-02-19) kl 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2019. Därefter är det anmälan på plats som gäller. Ja, det går faktiskt bra att anmäla sig ända fram till start i mån av plats. Här presenterar vi traditionsenligt lite geografisk anmälningsstatistik inför Vasaloppets vintervecka 2019.

 • 2 dagar sedan

  Våra sponsorer finns ute i spåret för dig under vinterveckan 2019

  Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg och Eldris heter som bekant Vasaloppsarenans sju officiella kontroller mellan Sälen och Mora. Men under vinterveckan 2019 finns också flera av Vasaloppets sponsorföretag på plats längs spåret för att ge dig som deltagare lite extra service. Det handlar till exempel om extra dryck, snabbmassage och lite omtanke för att du ska få ny energi.

 • 3 dagar sedan

  Vasaloppsradion sänder från Vasaloppets vintervecka 2019

  Vasaloppsradion, som produceras av Radio Siljan i samarbete med Vasaloppet, sänder precis som man brukar från Vasaloppets vintervecka 2019. I år satsar man mer på de tidiga sändningarna för alla morgonpigga lyssnare och skidåkare som vill ladda upp inför loppen.

 • 5 dagar sedan

  Tips från svenska landslagets vallachef

  Svenska landslagets vallachef Urban Nilsson bjuder här på några enkla tips hur du ska valla och sköta om dina skidor. I fyra filmer får vi värdefull information i enkla steg som är lätta att följa om skidans egenskaper samt hur du lägger på glid-, fäst- och klistervalla.

 • 5 dagar sedan

  Spårstatus i Vasaloppsarenan inför den här helgen

  Det är nyspårat i Vasaloppsarenan och den som vill kan redan idag åka de nio milen från Sälen till Mora. De närmsta dagarna ser det ut att bli ganska milt väder vilket påverkar möjligheterna till ny spårning, men det verkar enligt prognoserna som om det blir kallare mot slutet av nästa vecka.

 • 6 dagar sedan

  Raka spåret till prästen – minst 13 par gifter sig under Vasaloppets vintervecka 2019

  All you need is love… och Vasaloppet! Erbjudandet om att gifta sig efter sitt skidlopp under Vasaloppets vintervecka är populärt. Hittills har 13 par anmält att de är redo att säga ja till varandra under världspremiären av ski in-vigseln i fäders spår. – Jätteroligt, vi har fått plocka in fler präster som ska tjänstgöra under vinterveckan, säger Matts Sandström som är kyrkoherde i Mora.

 • 7 dagar sedan

  Fortsatt tidsstraff för nedskräpning

  Regeln om tidstillägg på 15 minuter om du blir påkommen med att kasta skräp på otillåten plats under ditt lopp är nu inne på tredje året i rad. I fjol stärktes bevakningen med fler kontrollanter och bättre utrustning och Vasaloppets vintervecka 2019 fortsätter i samma spår.

 • 7 dagar sedan

  Följ Gundes lag inför Stafettvasan

  Vasaloppets huvudsponsor Preem fortsätter sitt samarbete med Gunde Svan och har i dag lanserat en YouTube-serie där Gunde coachar fyra personer som ska åka Stafettvasan tillsammans med honom.

 • 1 vecka sedan

  Information om anmälan och ändringar Vasaloppets vintervecka 2019

  Nu är det hög tid att anmäla sig till Vasaloppets vintervecka 2019. Cirka 60 000 är redan anmälda men det finns fortfarande gott om platser kvar för dig som vill åka ett (eller flera) lopp. Du kan anmäla dig online här på vasaloppet.se till och med tisdag 19 februari kl 24.00. Därefter gäller anmälan på plats!

Våra huvudsponsorer