Nyheter

 • 3 dagar sedan

  Bussbokning till Vasaloppets sommarvecka 2017

  Åk buss från Mora till starten i Sälen eller Oxberg under Vasaloppets sommarvecka 2017! Kör du något av våra cykellopp erbjuder vi dessutom transport för din cykel. Efter målgång går det även bra att ta bussen tillbaka till startområdet.

 • 2 veckor sedan

  Hårt jobb året om i Vasaloppsarenan

  Nio mil lång, 900 olika markägare och förhållanden som växlar mellan myrmark, stigar, broar, spångar och skogsvägar. Att utveckla och underhålla Vasaloppsarenan så att den håller för 100 000 cyklister, löpare, vandrare och skidåkare varje år kräver sitt jobb.

 • 3 veckor sedan

  Cykla, spring eller åk skidor – Barnens Vasalopp gör fler barn aktiva

  Hittills har cirka en halv miljon barn engagerats i Barnens Vasalopp Skidor de senaste tio åren. Nu lanseras även Barnens Vasalopp cykel och Barnens Vasalopp löpning för att inspirera ännu fler barn att aktivera sig och därmed tidigt lägga grunden till en aktiv och hälsosam livsstil.

 • 4 veckor sedan

  Seedning på rullskidor till Vasaloppet

  I sommar kommer antalet rullskidtävlingar som är seedningsgrundande till Vasaloppet att utökas. Vasaloppet har tillsammans med Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor under vintern och våren arbetat med att utöka antalet seedningsgrundande tävlingar på rullskidor. Efterfrågan från både rullskidarrangörer och åkare har funnits i flera år. Tillsammans har det nu beslutats att ett licenssystem för seedningsgrundande rullskidtävlingar införs.

 • 4 veckor sedan

  Nattvasan vann Gyllene Hjulet för årets bästa sponsring

  Tack vare den framgångsrika utvecklingen och lanseringen av Nattvasan vann Silva Sweden och Vasaloppet det prestigefyllda priset för ”Årets bästa sponsring” när den 20:e Gyllene Hjulet-galan arrangerades på Artipelag i Värmdö på torsdagskvällen.

 • 1 månad sedan

  Cykelvasan 2017 blev fulltecknad i dag

  Den nionde Cykelvasan i ordningen avgörs lördagen den 12 augusti 2017 – 94 kilometer från Sälen till Mora. I dag blev loppet helt fulltecknat, vilket innebär 13 000 anmälda cyklister. Därutöver är nu över 3 200 anmälda till Cykelvasan Öppet Spår som fredagen den 11 augusti körs för tredje året. Där är anmälningstaket 6 000 deltagare. Fortfarande chans att anmäla sig med andra ord.

 • 1 månad sedan

  Världseliten till Ultravasan i sommar

  Precis som de tre första åren så kommer den fjärde upplagan av Ultravasan 90 locka många namn från världseliten inom ultralöpning att springa från Sälen till Mora. Såväl de tre bästa i herrklassen (se foto ovan) som de två bästa i damklassen 2016 kommer tillbaka till Ultravasan 2017. Dessutom kryddas startfältet med flera andra starka namn som definitivt kommer att utmana i toppen. I dagsläget är över 1000 löpare anmälda till Ultravasan 90 och Ultravasan 45 som avgörs lördagen den 19 augusti.

 • 1 månad sedan

  Seeda dig till Cykelvasan 90

  Är du anmäld till Cykelvasan 90? Du vet väl att du kan få en bättre startposition genom att åka ett seedningslopp! I Cykelvasan 90 kan du seeda dig till startgrupp 1–3 i tävlingsklass samt till startgrupp 8, 12, 16, 20, 24 och 28 i motionsklass.

 • 1 månad sedan

  Se över din utrustning inför cykelsäsongen och cykla säkert

  Det är hög tid att plocka fram cykeln och börja träningen inför Cykelvasan 2017! I Vasaloppsskolan Cykla Säkert, som är en av flera delar i projektet ”Cykla Säkert” som startades för att höja medvetenheten och minimera risker när du cyklar, hittar du tips och råd om hur du kan se över din utrustning före start för att få en säkrare resa på två hjul:

Våra huvudsponsorer