Nyheter

 • 6 timmar sedan

  Tävla och vinn - cykelresa i Tjeckien!

  I samarbete med Czech Tourism har du och en medföljande person chansen att vinna fyra dagars aktiv semester i vackra miljöer. Allt du behöver göra är att svara på en fråga och motivera varför just du ska vinna några dagars aktiv semester i Bohemian Switzerland. 

 • 7 timmar sedan

  Den digitala coachen Racefox Vasaloppet har bevisad effekt

  Många drömmer om att prestera ett bra resultat i Vasaloppet och kämpar för att överträffa sig själva från år till år. Racefox och Vasaloppet har utvecklat en gemensam digital tjänst för att hjälpa dig som deltagare att förbereda dig på bästa sätt så att du i slutändan ska bli nöjd med ditt resultat.

 • 1 dag sedan

  Deltagarrekord för Cykelvasan Öppet Spår – anmälningstaket höjs

  Cykelvasan 90 är fulltecknat sedan länge, vilket innebär 13 000 anmälda MTB-cyklister. Nu står det också klart att Cykelvasan Öppet Spår, som körs dagen innan, redan slagit anmälningsrekord. Över 5 400 är hittills anmälda och Vasaloppet har därför beslutat att lägga till fler startgrupper vilket gör 1000 startplatser ytterligare.

 • 3 veckor sedan

  Kända sportprofiler kör Cykelvasan 2018 för att få ut fler unga i naturen

  Tio kända sportprofiler, däribland Christian Olsson, Emma Igelström och Patrik Klüft, stöttar under 2018 Friluftsfrämjandets satsning på mångfald, ledarskap och ungdomar. Lördag 11 augusti ska de cykla tioårsjubilerande Cykelvasan 90, Sveriges största mountainbikelopp med 13 000 anmälda deltagare.

 • 4 veckor sedan

  Vasalöparen nr 2/2018 – med träningsprogram för både Cykelvasan och Ultravasan

  Den 25 maj utkommer Vasaloppets egen tidning Vasalöparen med årets andra nummer. Vasalöparen skickas till dig som deltog i Vasaloppets vintervecka 2018 eller är anmäld till något lopp i sommarveckan 2018 eller vinterveckan 2019. Tidningens 100 sidor är som vanligt fyllda med intressanta artiklar och annonser. Du kan även läsa Vasalöparen digitalt här på hemsidan. Läs mer om innehållet här.

 • 4 veckor sedan

  Redan 20 000 anmälda till Cykelvasan 2018

  Med knappt tre månader kvar till tioårsjubilerande Vasaloppets sommarvecka 2018 är nu redan över 20 000 cyklister anmälda till Cykelvasan. Även om huvudloppet Cykelvasan 90 är fullt finns det många startplatser kvar för dem som vill delta i något av Cykelvasans övriga lopp i Vasaloppsarenans vackra natur.

 • 2 månader sedan

  Sänkta åldersgränser i Vasaloppets sommarvecka

  Visste du att Vasaloppet nu har sänkt åldersgränserna för att få delta i Ultravasan 45 och Vasakvartetten? Nu får du starta det år du fyller 17 år i Ultravasan 45 och det år du fyller 15 år i Vasakvartetten.

 • 2 månader sedan

  Anmäl dig nu så får du tidningen Vasalöparen

  Vasalöparen är Sveriges största magasin för nybörjare och motionärer intresserade av skidåkning, cykling och löpning. Anmäl dig till något av våra lopp senast den 7 maj så får du vårnumret av Vasalöparen (nr 2/2018) som utkommer den 25 maj.

 • 2 månader sedan

  En Svensk Klassiker byter namn på två klassiker

  En Svensk Klassiker har funnits sedan 1971 och är en idrottsutmaning utöver det vanliga där du ska skida Vasaloppet eller Engelbrektsloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet inom en 12 månaders period. En Svensk Klassiker byter nu namn på två klassiker: Halvklassikern blir En Svensk Klassiker Halva och Tjejklassikern heter fortsättningsvis En Svensk Klassiker Tjej.

 • 2 månader sedan

  Britta Johansson Norgren vann Visma Ski Classics 2017–18

  Med en andraplats i säsongens sista långlopp Ylläs-Levi, 70 km, i Finland, säkrade Britta Johansson Norgren totalsegern i Visma Ski Classics 2017–18. Hon tog därmed sin tredje totalseger i cupen och tangerade schweiziskan Seraina Boners tre segrar (från 2011, 2013 och 2014), men Britta har tre i följd vilket väl får anses smälla lite högre. Britta har också meddelat att hon satsar vidare även nästa säsong. Bland herrarna så var det Tord Asle Gjerdalen som upprepade fjolårets totalseger i år igen.

Våra huvudsponsorer