Nyheter

 • 4 dagar sedan

  Anmälan till Blåbärsloppet 2018 öppnar fredag 19 januari 09.00

  Vill du prova att åka skidor i ett lopp i Vasaloppets vintervecka men vill inte åka så långt som i de övriga loppen? Då ska du anmäla dig till Blåbärsloppet som går lördagen den 3 mars 2018. Blåbärsloppet är 9 kilometer och du startar i Eldris och går i mål i Mora. Vem som helst får delta. Det är dessutom helt gratis att anmäla sig och det går gratis bussar till starten. Och alla som kommer i mål får medalj!

 • 6 dagar sedan

  Eric Saade inviger Vasaloppets vintervecka 2018

  Eric Saade uppträder vid invigningen av Vasaloppets vintervecka fredagen den 23 februari klockan 19.30. Invigningskonserten äger rum vid Vasaloppets målområde och bjuder på musik, underhållning, kröning och dessutom uppträdande av komikern Jan Bylund. Den trettionde kransmasen Joakim Kullberg kommer att krönas under invigningen och Vasaloppets vd Eva-Lena Frick hälsar välkommen. Det är som vanligt fri entré till invigningen!

 • 1 vecka sedan

  Omstart för Visma Ski Classics 2017–2018 på lördag

  Årets säsong av långloppsvärldscupen Visma Ski Classics startade redan i slutet av november 2017 med en lagtempoprolog och i början av december följde det italienska loppet La Sgambeda. Nu är det dags för ”omstart” och fram till april ska nio långlopp köras, bland annat Vasaloppet den 4 mars. Men först ut 2018 är Kaiser Maximilian Lauf i Österrike, 60 km, på lördag den 13 januari. Direktsändning sker i Kanal 5 i Sverige kl 08.35–12.35, i NRK i Norge, i Eurosport Player och i Visma Ski Classics webb-tv.

 • 2 veckor sedan

  Gott om natursnö i Vasaloppsspåret just nu

  Med sex veckor kvar till Vasaloppets vintervecka 2018 kan Vasaloppet konstatera att det finns gott om snö i Vasaloppsarenan och att skidspår är gjorda hela vägen från Sälen till Mora. Inför varje helg dras spåren för den som vill ut och träna. Samtidigt är effektivare snösäkring av Vasaloppsspåret ett av Vasaloppets prioriterade utvecklingsprojekt. Det handlar om närproducerad snötillverkning för att minska snötransporterna och att skapa bättre och jämnare underlag där spåret ska gå fram för att minska mängden snö som behövs.

 • 1 månad sedan

  Skidspår hela vägen mellan Sälen och Mora

  Lagom till julledigheten är det klart att det går att åka skidor i hela Vasaloppsarena, från Sälen till Mora. Under fredag eftermiddag har gänget i arenagruppen jobbat hårt och preparerat skidspår med både pistmaskin och spårkälke så att alla jullediga Vasaloppsfantaster, och andra, kan ge sig ut i spåret för att smälta ner julmaten.

 • 1 månad sedan

  God jul och gott nytt år – kansliets öppettider under helgerna

  Nu går även Vasaloppet på lite julledighet. Fredagen den 22 december har vi öppet Vasaloppets Hus, Starthuset i Sälen och telefonväxeln fram till 15.00 därefter har vi stängt fram till måndagen den 8 januari. Då öppnar vi Vasaloppets Hus och Starthuset i Sälen klockan 08.00 och telefonväxeln klockan 10.00.

 • 1 månad sedan

  Vasaloppscoachens träningstips - pressa tiden och ta dig snabbare till Mora

  Effektivare stakning, den viktiga åkekonomin för låg energiförbrukning, intervaller och bättre syreupptagning. Nu finns Vasaloppsskolan avancerad åkteknik för dig som vill nörda ner dig lite extra om teknik, uthållighet och som satsar på att pressa tiden för att ta dig ännu snabbare till målet i Mora.

 • 1 månad sedan

  Teståkarna för framtidens skidor är utsedda

  I början av december utlyste Vasaloppet en tävling där fyra personer fick möjlighet att testa Madshus revolutionerande skidor med fäll och se hur de står sig mot sina traditionella skidor. Intresset var enormt och över 800 ansökningar kom in!

 • 1 månad sedan

  Stafettvasan 2018 fulltecknad, större än någonsin

  12 000 skidåkare är nu anmälda till Stafettvasan fredagen den 2 mars 2018, vilket gör det till världens största skidstafett och därtill Vasaloppets vinterveckas tredje största lopp. Bara Vasaloppet och Öppet Spår är större. Stafettvasan har lag från samtliga 21 län anmälda även denna gång.

Våra huvudsponsorer