Nyheter

 • 20 timmar sedan

  Se alla målgångar igen i Ultravasan, Vasastafetten och Vasakvartetten 2018

  De löpare och lag som på lördagen fullföljde sina lopp i Ultravasan 90, Ultravasan 45, Vasastafetten och Vasakvartetten sprang tillsammans 161 595 km, vilket motsvarar drygt fyra varv runt Jorden! Nu finns alla målgångar samt den över tolv timmar långa lördagssändningen ”Ultravasan direkt” att se i efterhand på Vasaloppet.TV.

 • 2 dagar sedan

  Snabba löpare sprang i Vasakvartetten och Vasastafetten 2018

  Många profilstarka löpare förgyllde den 28:e Vasastafetten och den 2:a Vasakvartetten på lördagen. Vasaloppet kunde räkna in 386 anmälda lag i Vasastafetten och 112 i Vasakvartetten. Glada leenden och rop präglade hela dagen, från tidig morgon och ända in i mål på kvällen. Det blev riktigt snabba segrare i samtliga fyra tävlingsklasser.

 • 2 dagar sedan

  Fritjof Fagerlund och Alexandra Morozova vann Ultravasan 90 2018

  Rekordmånga kom till start i den femte Ultravasan, som genomfördes i idealiska väderförhållanden: 1042 löpare startade i Sälen kl 05.00 för att springa 90 km medan 802 löpare startade kl 07.00 i Oxberg för att genomföra 45 km. Fritjof Fagerlund, LK Roslagen, och Alexandra Morozova, Ryssland, heter vinnarna av Ultravasan 90 2018. David Nilsson, Högby IF, och Lisa Ring, IK Nocout, vann Ultravasan 45.

 • 3 dagar sedan

  Favoriterna taggade inför Ultravasan och Vasakvartetten 2018

  På fredagsförmiddagen samlades många av favoriterna i Ultravasan och Vasakvartetten för Breakfast Run vid Vasaloppsmålet i Mora. Det var en familjär stämning och härligt taggade favoriter. – Vi är nog fyra löpare som kan fightas om segern. Det känns som det hårdaste året hittills, säger Ida Nilsson, Högby IF, som vann och slog banrekord i fjol.

 • 3 dagar sedan

  Historia kan skrivas i Barnens Vasalopp

  Idag fredag 17 augusti klockan 18.00 arrangeras Barnens Vasalopp löpning i Mora och Sälen. Om tillräckligt många anmäler sig på plats till kvällens aktiviteter så kan Vasaloppet för första gången notera 100 000 anmälda deltagare i loppen, sommar som vinter.

 • 4 dagar sedan

  Laddade för Vasakvartetten 2018

  På lördag är det dags för andra upplagan av Vasakvartetten. Löparstafetten med fyra sträckor mellan Sälen och Mora. Till start kommer bland andra Team Ekan från företaget Ekan Management i Göteborg.

 • 5 dagar sedan

  SVT-profiler springer Vasastafetten

  SVT:s långloppsexpert Mattias Svahn är löpande lagledare för laget ”SVT med vänner” på Vasastafetten på lördag. – Vi har tänkt på att ha ett SVT-lag i flera år. Nu är tanken på att det här ska bli ett årligt event för oss framöver, säger Mattias som själv springer fjärde sträckan.

 • 5 dagar sedan

  Inför Ultravasan 90, Ultravasan 45, Vasastafetten och Vasakvartetten 2018

  Lördagen den 18 augusti är det dags för Vasaloppets årliga löpardag, där både världselit och tusentals motionärer samtidigt springer i Vasaloppsarenan. Här bjuder vi på en hel del fakta, statistik och kuriosa inför den 5:e Ultravasan, den 28:e Vasastafetten och den 2:a Vasakvartetten. Löpare från hela 29 nationer är anmälda till Ultravasan som har slagit nytt anmälningsrekord. 241 deltagare har dessutom chansen att fullborda Vasaloppstrippeln 90 2018.

 • 6 dagar sedan

  Ladda för loppet med Vasaloppskolan löpning

  Nu är det bara några dagar kvar till avslutningen på Vasaloppets sommarvecka. På lördag, 18 augusti, ger sig tusentals löpare ut i fäders spår för att enskilt eller i stafett ta sig ner till målet på Vasagatan i Mora. I vår Vasaloppsskola löpning får du några råd och tips på vad du kan behöva tänka på när du ger dig ut i spåret på väg mot ditt mål.

 • 6 dagar sedan

  Ny design på nummerlapparna på lördag

  Lördag 18 augusti 2018 är det dags för Ultravasan 90, Ultravasan 45, Vasastafetten och Vasakvartetten. Så här ser årets nummerlappar ut. Vill du delta går det bra att anmäla sig online till och med torsdag 16 augusti kl. 24.00 på vasaloppet.se. Direktanmälan, med något högre anmälningsavgift, kan göras på plats vid våra tävlingsexpeditioner i Mora och Sälen från fredag den 17 augusti kl. 12.00.

Våra huvudsponsorer