Nyheter

 • 7 dagar sedan

  Aktuell spårstatus i Vasaloppsarenan

  Snön och temperaturen faller och landskapet i Vasaloppsarenan har nu tagit på sig sin vinterskrud. Det är härliga tider nu för alla som älskar snö och vintern. I Vasaloppsarenan jobbas det  för fullt med att preparera för spårläggning närmsta veckorna. Men redan nu kan du åka på startplatsen i Sälen och från Låsbåkk (1 km söder om Eldris) och till Mora skidstadion.

 • 7 dagar sedan

  Vill du åka Vasaloppet 2019? Vi har ett antal återbudsplatser!

  Vi har ett antal återbudsplatser till Vasaloppet söndagen den 3 mars 2019! Vill du åka loppet? Använd koden 3MARS-VASALOPPET-2019 så kan du anmäla dig här på Vasaloppets hemsida och ställa dig på startlinjen i det 95:e Vasaloppet genom tiderna. Välkommen med din anmälan!

 • 2 veckor sedan

  Vasaloppet uppmuntrar kollektivt resande

  Med knappt tre månader kvar till Vasaloppets vintervecka 2019, som redan har över 50 000 anmälda deltagare, har också buss- och tågbokningarna börjat ta fart ordentligt. Vasaloppet erbjuder i vinter flera olika transportlösningar, till exempel buss till startplatsen men även direktbussar och direkttåg från olika platser i Sverige. Den som reser med SJ till Mora erbjuds dessutom 10 procents rabatt på biljettpriset.

 • 2 veckor sedan

  Ge bort ett lopp i julklapp, beställ senast 17 december

  Ge bort ett lopp i julklapp. Vasaloppets julklappar är mellan 9 kilometer och 9 mil långa. Välj mellan vinter och sommar: skid-, cykel- eller löplopp. Boka senast den 17 december 2018 så skickar vi ett fint presentkort hem till dig.

 • 3 veckor sedan

  Vasalöparen nr 4/2018 – 100 sidor läsning och inspiration

  Onsdag den 28 november utkommer Vasalöparens fjärde nummer 2018. Vasalöparen är Vasaloppets egen tidning som skickas till dig som är anmäld till något lopp i Vasaloppets vintervecka eller sommarvecka 2019. Tidningens 100 sidor är som vanligt fyllda med såväl intressanta artiklar som annonser. Du kan även läsa Vasalöparen digitalt här på hemsidan.

 • 3 veckor sedan

  Ski in-vigsel i Vasaloppsmålet

  Vasaloppet kan nu tack vare ett samarbete med Svenska Kyrkan erbjuda en helt unik möjlighet. Ski in-vigsel i Vasaloppsmålet! Allt du behöver göra är att hitta någon som säger Ja och sen ta dig till målet i Mora.

 • 3 veckor sedan

  Vasaloppssegraren: ”Jag kommer åka Vasaloppet tills jag dör”

  Kommande veckoslut drar den igång, den nionde säsongen av långloppsvärldscupen Visma Ski Classics där det 95:e Vasaloppet den 3 mars 2019 är ett av tolv lopp. På onsdag den 28 november utkommer också Vasaloppets tidning Vasalöparen nummer 4/2018. Omslagspojke är den regerande Vasaloppssegraren Andreas Nygaard, som i en lång intervju med Vasalöparens chefredaktör Erik Wickström berättar om sin kärlek till Vasaloppet, hur han tränar och hur han lyckades vinna Vasaloppet i vintras.

 • 1 månad sedan

  Vasaloppet lanserar nytt lopp: Nattvasan 45

  Nattvasan 90 kördes för första gången 2017. Ett lopp som av många har beskrivits som en nästan magisk upplevelse, men även som något av det tuffaste man kan utsätta sig för i Vasaloppsarenan. Deltagarna, som åker i par, måste vara redo att besegra både den ovana situationen att åka sent på kvällen och det kompakta vintermörkret som omsluter dem i spåret.

 • 1 månad sedan

  Mia Malmlöf har skapat Vasaloppets konstverk 2019

  Vid en ceremoni på Café Zorn i Mora på onsdagseftermiddagen avtäcktes 2019 års två officiella Vasaloppsmotiv som kommer att pryda Vasaloppets diplom, affischer och trycksaker under året. Konstnären Mia Malmlöf har skapat ett vintermotiv för Vasaloppets vintervecka och ett sommarmotiv för Vasaloppets sommarvecka.

Våra huvudsponsorer