Vasaloppsveckan 2014Som funktionär finns det en mängd olika arbetsuppgifter välja mellan. Allt från att dela ut blåbärssoppa och dirigera bilar till att plocka av deltagarnas tidtagningschip eller valla skidor. Det är ett välkänt faktum att funktionärerna bidrar till deltagarnas totala upplevelse under våra arrangemang. Som funktionär blir du del av en gemenskap som är något utöver det vanliga. Funktionärsarbetet är väl sammansvetsat och bildar en sammanhängande kedja som servar och hjälper deltagarna på ett sätt som är omtalat världen över. Vi är så stolta över våra funktionärer och deras klubbar och föreningar.

Funktionärsguiden

Funktionärsguiden är ett viktigt redskap för funktionärerna. I den finns all tänkbar information som rör våra olika lopp, t.ex. öppettider, kartor, trafik- och reseinformation, information om digitala tjänster, passertider, program, information om vad som serveras vid kontrollerna och mycket mer. Allt för att funktionärerna ska vara rustade att svara på deltagarnas frågor. En separat guide produceras för vinter- respektive sommararrangemangen. Utöver guiden tar vi fram en telefonlista, separat för funktionärerna, inför varje sommar- och vintervecka.

Funktionärsguide vinter 2017 (pdf)

Komplettering till funktionärsguiden sidan 59
Langningsservice kommer även att erbjudas under Öppet spår söndag och måndag.
På dessa dagar utökas servicen med två kontroller:
Station 1 kommer att vara vid Versjön (Gel och GT).
Station 2 kommer att vara vid Älvdalsrået (Gel och GT).
Därefter är stationerna de samma som under Vasaloppet.
Korrigeringar till funktionärsguiden
Sidan 8: Det står Tis 28/3 – det ska vara 28/2
Sidan 53: Det står Tisdag 28/3 – det ska vara 28/2
Sidan 10: Söndag den 5 mars är det en presskonferens för herrar och damer i Vasaloppet kl. 13.00 (dock tidigast 30 minuter efter målgång).

 

Mora-Nisse i Vasaloppsspåret 1950 vid Gopshus station strax efter kontrollen i Gopshus. Nisse vinner med 21 minuter (!) före tvåan. Än i dag är det Vasaloppets största segermarginal, som torde vara svårslagen även i framtiden.
Mora-Nisse i Vasaloppsspåret 1950 vid Gopshus station strax efter kontrollen i Gopshus. Nisse vinner med 21 minuter (!) före tvåan. Än i dag är det Vasaloppets största segermarginal, som torde vara svårslagen även i framtiden.

 

Det digitala funktionärsverktygetCykelvasan2014

För att våra funktionärsföreningar på ett enkelt sätt ska kunna kommunicera med sina medlemmar och organisera sitt Vasaloppsarbete, har vi utvecklat ett digitalt verktyg att ta hjälp av. Det fungerar lite som ett digitalt kontor. Verktyget är en viktig kommunikationskanal mellan Vasaloppsorganisationen och alla funktionärer. Med hjälp av verktyget kan man bland annat skicka sms till samtliga eller utvalda funktionärer. Verktyget är tämligen nytt och arbetas in under några år framöver.

Funktionar.vasaloppet.se