‏Tillfälliga tjänster under Vasaloppets vintervecka 2019
Produktionsledare
Marknads- och försäljningschef

Vasaloppets vintervecka 2019

Inför Vasaloppets vintervecka 2019 behöver vi förstärka vår personal samt ersätta några personer som tillfälligt går över i andra arbetsuppgifter.

För alla tjänster är följande erfarenheter och egenskaper bra att ha med sig: vana från jobb innehållande service och kundbemötande, flexibilitet och stresstålighet då tempot ofta är högt, det är bra om du pratar flera språk, det är också bra om du har kunskap och erfarenhet av Vasaloppsarrangemangen, till exempel om du har arbetat som funktionär, samt är det positivt om du har lokalkännedom. Det är också bra med viss kassavana. För tjänsten i presscentret är det önskvärt med erfarenhet från press och media och gärna har vana att uttrycka dig i skrift. För tjänsten i Sälen och ”runner-tjänsten” är körkort en förutsättning.

Sök tjänsterna till Vasaloppets vintervecka 2019 genom att skicka ett personligt brev och ditt CV till Åsa Persson på ansokning@vasaloppet.se senast den 5 november 2018. Nämn vilken eller vilka tjänster du söker i ämnesraden och i din ansökan.

Vi söker följande funktioner:

 

Tävlingsadministration/kundtjänst
Arbete i kundtjänst, växel. Du svarar på frågor från deltagare som rör loppen och arrangemangen i stort, via telefon och e-post.

1 tjänst 28 januari–4 mars, Mora 100 %

 

Tävlingsexpedition
Arbete i tävlingsexpedition i Vasaloppsmässan, Mora. Du svarar på frågor, löser problem, tar emot direktanmälningar och byten.

4 tjänster 20 februari–2 mars, Mora 100 %

 

Reception/växel/Visitors Center Vasaloppets Hus, Mora
Innebär kontakt med våra kunder i vår reception och Visitors Center i Vasaloppets Hus, Mora, och i vår telefonväxel samt service till resten av organisationen, såsom till exempel funktionärsservice, ackrediteringar med mera. Den långa tjänsten från 7 januari innehåller dessutom viss planering och förberedelse av information till våra deltagare och besökare. Den korta tjänsten (19 februari–5 mars) är en ”runner-tjänst”, det vill säga en person som ska kunna utföra diverse arbetsuppgifter som dyker upp under arrangemangsdagarna, bland annat inköp, hämta och lämna på tåg, eventuella inhopp i receptionen med mera.

2 tjänster 28 januari–4 mars, Mora 100 %
1 tjänst 18 februari–4 mars, Mora enligt överenskommelse, cirka 75 %

 

Reception/Visitors Center Starthuset, Sälen
Innebär kontakter med våra kunder i reception och Visitors Center i Starthuset, Sälen, samt service till resten av organisationen, såsom till exempel funktionärsservice, partner- och hedersgästservice, ackrediteringar med mera.

1 tjänst 17 december–15 mars, Sälen 100 %

 

Presscenter
Planering inför och bemanning av vårt presscenter i Vasaloppet Hus. Assistent till kommunikatör och pressansvarig.

1 tjänst 18 februari–4 mars, Mora 100 %

 

Information
Arbete i informationsmonter i Vasaloppsmässan, Mora. Du svarar på många olika frågor från våra kunder.

2 tjänster 20 februari–3 mars, Mora 100 %

 


Produktionsledare till Vasaloppets marknadsavdelning

Vill du vara en del i marknadsteamet för ett av världens största idrottsevenemang? Vasaloppet söker nu en driven och kommunikativ produktionsledare till marknadsavdelningen.

Dina arbetsuppgifter
Som produktionsledare på Vasaloppet kommer du i ditt uppdrag att samordna allt från större marknadskampanjer till mindre aktiviteter och produktioner av marknadsförings- informations- och profilmaterial. Du hanterar tidplaner, offerter och kontakterna kring dessa både internt och med externa samarbetspartner.

I det dagliga arbetet leder du arbetsgruppen i olika produktioner i tryckta, digitala och rörliga media och ser till att alla har den information de behöver för att genomföra sitt arbete på ett bra sätt. Ett arbete som sker tätt tillsammans med tvärfunktionella team både internt och externt bestående av projektledare, kreatörer, producenter, redaktör, kommunikatörer, eventansvarig och sponsorer.

Marknadsavdelningen består av sju engagerade och kompetenta medarbetare som jobbar inom kommunikation och marknadsföring. Placeringsort för tjänsten är Mora/Sälen.

Din profil
Vi ser gärna att du som söker har arbetat i en liknande roll tidigare på marknadsavdelning, redaktion, inhouse- eller reklambyrå. Du har minst 2–3 års arbetslivserfarenhet från både tryckt media och digitala produktioner. Meriterande för tjänsten är erfarenhet från redaktionellt arbete, TV/rörligt och event. Vi ser även gärna att du har förståelse för ideellt arbete och vad det innebär. Utbildningsmässigt tror vi att du har en utbildning inom reklam/marknadsföring eller produktionsledning.

Som person ser vi att du är en lagspelare som är social, lyssnande och prestigelös. Du gillar utmaningar och utveckling, är flexibel, lösningsorienterad och kreativ. Då arbetet innebär många olika kontaktytor är det viktigt att du är en van relationsbyggare samtidigt som du har skinn på näsan och kan ställa krav. Ditt prestigelösa förhållningssätt gör att du tar dig an både små och stora arbetsuppgifter med entusiasm.

Vasaloppet erbjuder ett spännande och utvecklande arbete med ett av världens äldsta och starkaste varumärken. Vi månar om vår personal och erbjuder ett positivt arbetsklimat i ett härligt gäng. Hos oss är idrott, motion och hälsa viktigt.

Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan senast den 11 november 2018.
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering.

Läs mer och ansök på Clockwork

 


Marknads- och försäljningschef

Vill du vara marknads- och försäljningschef för ett av världens största idrottsevenemang? Vasaloppet söker nu en driven och kommunikativ ledare med stor erfarenhet av affärsutveckling, B2Cförsäljning samt digital utveckling på strategisk nivå.

Dina arbetsuppgifter
Som marknads- och försäljningschef på Vasaloppet kommer du i ditt uppdrag att fortsätta utveckla vårt starka varumärke och vårt erbjudande till våra deltagare och samarbetspartners på en strategisk nivå. Att attrahera nya deltagare och nya målgrupper och samtidigt utveckla och fördjupa relationen och erbjudandet till våra befintliga deltagare är viktiga delar i ditt uppdrag.
Du kommer vara drivande i att utveckla vår försäljning mot våra deltagare och kopplat till den även proaktivt arbeta med vårt CRM för att skapa ett större deltagarvärde och optimera vårt erbjudande till våra deltagare.

Du kommer även vara drivande i vårt digitala arbete, ett jobb som naturligtvis inkluderar ett nära samarbete med övriga avdelningar och samarbetspartners.

Din avdelning består av sju engagerade och kompetenta medarbetare som jobbar inom marknad. Placeringsort för tjänsten är Mora.

Din profil
Vi söker en strategisk och affärsmässig ledare med dokumenterad erfarenhet av ledarskap inom marknadsföring och B2C försäljning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet och god förståelse av föreningslivet. Du är en förebild som tillsammans med oss vidareutvecklar vår verksamhet och vårt varumärke i interaktion med deltagare och samarbetspartners. Du är kommunikativ med god digital förståelse och stor nyfikenhet på framtidens digitala möjligheter med förmåga att förstå kundbeteende och behov. Då vi lever i en snabb och rörlig värld är det viktigt att du är flexibel och har förmåga att prioritera och ställa om snabbt.

Vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper. Viktigt är att du har en stark inre motor, är målmedveten, nyfiken och nytänkande, du ser helt enkelt möjligheter utanför boxen. Som ledare har du ett coachande förhållningssätt, du är en lagspelare med tydlighet som har förmåga att sälja in och få alla med sig på ett inspirerande sätt.

Du som söker har med dig en akademisk examen inom marknad, ekonomi, kommunikation eller motsvarande.

Vasaloppet erbjuder ett spännande och utvecklande arbete med ett av världens äldsta och starkaste varumärken. I takt med att arrangemangen vuxit under senare år och djupare samarbeten med sponsorer och andra aktörer utvecklats, har kraven på upplevelsen före, under och efter arrangemangen blivit större. Du kommer med andra ord att få en viktig roll hos oss. Vi månar om vår personal och erbjuder ett positivt arbetsklimat i ett härligt gäng. Hos oss är idrott, motion och hälsa viktigt.

Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan senast den 11 november 2018.
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering.

Läs mer och ansök på Clockwork