Om företaget


Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp och en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och sommarveckan med mountainbikecykling och löpning lockar årligen över 90 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över en miljon deltagare passerat målportalen i Mora.

I Vasaloppet arbetar ca 35 helårsanställda med att planera, förbereda och utveckla årets olika arrangemang.

Eventansvarig

Dina arbetsuppgifter

Vill du vara Eventansvarig för ett av världens största idrottsevenemang som bara fortsätter att växa? Vasaloppet söker nu en driven och kommunikativ person med några års erfarenhet av större evenemang på operativ och strategisk nivå.

Som Eventansvarig på Vasaloppet tittar du på våra arrangemang utifrån ett upplevelseperspektiv. Du ansvarar för externa event som Barnens Vasalopp och din kunskap är ovärderlig vid utformandet av exempelvis invigningar och högtidsfesten, för våra sponsorers egna aktiviteter och andra event i eventen. Som en del av marknadsavdelningen driver, utvecklar och integrerar samt operativt genomför du event med anknytning till Vasaloppet. Du kommer även att vara med och långsiktigt utveckla Vasaloppet och upplevelsen kring arrangemangen. Du blir en av åtta specialister på Vasaloppets marknadsavdelning med placering i Mora/Sälen.

Din profil

Vi söker en ansvarfull och utåtriktad eventansvarig/projektledare som trivs med att arbeta både operativt och strategiskt. Rollen kräver att du tar mycket eget ansvar, är strukturerad, kan prioritera och driva ditt eget arbete för att nå uppsatta mål. Du gillar att möta olika människor, till exempel kund- och sponsorkontakter, och har lätt för att kommunicera muntligt och skriftligt. Du vet vad det innebär att arbeta under press och högt tempo vid de tidpunkter då arrangemangen så kräver. Du har gärna med dig en akademisk examen inom marknad/ekonomi/kommunikation eller motsvarande och några års erfarenhet efter avslutad utbildning. Erfarenhet från att köpa tjänster inom området event/arrangemang är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid erfarenhet och personlig lämplighet.

Vasaloppet erbjuder ett spännande och utvecklande arbete med ett av världens äldsta och starkaste varumärken. I takt med att arrangemangen vuxit under senare år och djupare samarbeten med sponsorer och andra aktörer utvecklats, har kraven på upplevelsen före, under och efter arrangemangen blivit större. Du kommer med andra ord att få en viktig roll på marknadsavdelningen. Vi månar om vår personal och erbjuder ett positivt arbetsklimat i ett härligt gäng. Hos oss är idrott, motion och hälsa viktigt.

Antällningsomfattning Heltid
Anställningsform Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsort Mora/Sälen

Ansök tjänsten som eventansvarig här

Receptionist med ansvar för Visitors center

Dina arbetsuppgifter

Brinner du för att leverera service i världsklass? Har du förmågan att skapa och ta kundupplevelsen till nästa nivå? Vi söker nu en medarbetare till vårt Visitors Center och reception i Vasaloppets Hus i Mora.

I rollen som ansvarig för Visitors center har du ett stort ansvar i att ge alla som besöker oss en kundupplevelse i världsklass. I rollen har du det övergripande ansvaret för vår utställning som berättar Vasaloppets unika historia inklusive planering för guidningar och inköp till vår butik. Under våra arrangemang ansvarar du för planering, information och upplärning av vår extrapersonal till vår utställning.

I receptionen är du spindeln i nätet året runt och tillsammans med dina kollegor ansvarar du för administrativa uppgifter i receptionen inklusive bemanning av telefonväxel, information och administration runt våra arrangemang och konferensservice. Som person ser vi att du är glad, öppen, lyhörd, driven och prestigelös.

Vi erbjuder ett självständigt och ansvarsfullt jobb med stor variation på dina arbetsdagar. Du ingår i ekonomi- och supportgruppen och rapporterar till vår administrativa chef.

Din profil

Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning, med tidigare erfarenhet från serviceyrke där kundupplevelsen stått i fokus. Du är självgående, prestigelös med öga för var du behövs och vad som behöver göras. Planering, stort ansvar, struktur och att prioritera mellan olika arbetsuppgifter är något du känner dig bekväm i. Hos oss är ingen dag den andra lik och det är något vi tror att du trivs med.

Då en stor del av rollen innebär mycket kontakt med människor har du som person förmåga att kommunicera på ett tydligt, enkelt och engagerat sätt. Med ansvaret för Visitors Center tror vi även att du har förmågan att projektleda utveckling och förädling av vår utställning och vår butik för att locka och intressera fler besökare. Att jobba med dator och Office programmen är naturligt för dig och du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Du innehar B-körkort. Placeringsort för tjänsten är Mora. Tjänsten är på 75% sett på helår men varierar under året mellan 50-100%. Arbete på kvällar och helger förekommer, framför allt inför och under våra arrangemang.

Anställningsomfattning Deltid
Anställningsform Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsort Mora

Ansök Tjänsten som receptionist hos VAsaloppet här

Sportadministratör – logistik och IT

Dina arbetsuppgifter

Är du en fena på logistik och älskar när alla bitar faller på plats likt ett pussel? Har du erfarenhet av systemansvar och har lätt att se hur man kan vidareutveckla system? Då kan jobbet som sportadministratör – logistik och IT hos oss vara rollen för dig!

I rollen som sportadministratör – logistik och IT har du det övergripande ansvaret för deltagarmaterial i form av tex nummerlappar och chip, allt detta med ett ekonomiskt och hållbart tänk. Du ansvar med andra ord för hela kedjan, från planeringsstadiet hela vägen fram till färdigt material. Kontaktytorna är många och inför och under arrangemangsveckorna schemalägger, planerar och arbetsleder du även funktionärer. Rollen innebär även systemansvar för vårt anmälningssystem inklusive resultatdatabas som du underhåller, utvecklar och administrerar.

Som medarbetare på sportavdelningen ingår även kundtjänstarbete. Vi erbjuder ett självständigt och ansvarsfullt jobb med stor variation på dina arbetsdagar.

Du ingår i sportavdelningen och rapporterar till vår sportchef.

Din profil

Vi ser att du har lämplig utbildning på lägst gymnasienivå med tidigare erfarenhet från någon form av koordinerande roll, projektledare eller annan form av ledarskap. För att vara aktuell för tjänsten har du dokumenterad IT-/digital kompetens/erfarenhet med erfarenhet av systemansvar. Du har lätt för att sätta dig in i nya system och se utvecklingsmöjligheter för att på bästa sätt supportera organisationen och arrangemangen, kunna kravställa gentemot leverantör så vi nyttjar våra system på ett optimalt sätt. För att trivas i rollen tror vi att du är en person som trivs i en miljö där det händer mycket, där ingen dag är den andra lik. Vi värdesätter engagemang, ansvar och kreativitet och tror du gör detsamma.

Under våra arrangemang ingår arbetsledning vilket ställer krav på förmåga att kommunicera på ett tydligt, enkelt och engagerat sätt. Du läser snabbt in situationen, förstår och hittar lösningar, du är helt enkelt flexibel med en känsla för tajming. Officepaketet behärskar du på ett bra sätt och du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du glad, öppen, lyhörd, driven och prestigelös.

Under året och framför allt inför och under våra arrangemang förekommer arbete på kvällar och helger. Du innehar B-körkort. Placeringsort för tjänsten är Mora.

Anställningsomfattning Heltid
Anställningsform Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsort Mora

Ansök tjänsten som sportadministratör till Vasaloppet här

Sportkoordinator

Dina arbetsuppgifter

Har du en god förmåga att koordinera arbetsuppgifter och människor och trivs att vara spindeln i nätet? Är du bra på att utveckla arbetssätt och rutiner tillsammans med dina kollegor? Då kan jobbet som sportkoordinator hos oss vara rollen för dig!

I rollen som sportkoordinator har du det övergripande ansvaret för den dagliga planeringen och samordningen på sportavdelningen. Du ansvarar tillsammans med vår sportchef för funktionärsservice inklusive information till våra funktionärsföreningar via vårt datasystem och funktionärsmöten. Vidare blir du ansvarig för att utveckla vår kundtjänst till en modern och digital kundtjänst där du tillsammans med dina kollegor jobbar fram arbetssätt och rutiner för att erbjuda kundservice i världsklass. Inför och under våra evenemang planerar du tillsammans med dina kollegor arbetet i vår tävlingsexpedition samt planering och inköp av material för information till våra deltagare. Kontaktytorna är många och du blir en nyckelperson som samordnar och koordinerar dessa. Vi erbjuder ett självständigt och ansvarsfullt jobb med stor variation på dina arbetsdagar.

Du ingår i sportavdelningen och rapporterar till vår sportchef.

Din profil

Vi ser att du har lämplig utbildning på lägst gymnasienivå, meriterande är vidareutbildning inom information alternativt kommunikation. Du har tidigare erfarenhet att leda och koordinera människor, meriterande är erfarenhet att jobba med utveckling av kundservice. Hos oss är ingen dag den andra lik och det är något vi tror att du trivs med.

Då en stor del av rollen innebär att självständigt koordinera arbetsuppgifter, inköp och människor har du som person förmåga att kommunicera på ett tydligt, enkelt och engagerat sätt. Du är strukturerad med ett sinne för ordning och uppskattar att ta ansvar. Vidare har du öga för att utveckla processer och arbetssätt, allt för att leverera bästa service och skapa en god arbetsmiljö. Att jobba med dator och Officeprogrammen är naturligt för dig och du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du glad, öppen, lyhörd, driven och prestigelös.

Du innehar B-körkort. Placeringsort för tjänsten är Mora, några dagar i månaden kommer du jobba på vårt kontor i Sälen. Tjänsten är på 100% och innebär att du under vissa delar av året behöver var flexibel och jobba kvällar och helger, framför allt i samband med våra arrangemang.

Anställningsomfattning Heltid
Anställningsform Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsort Mora

Ansök tjänsten som sportkoordinator till Vasaloppet här

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marit Sandgren, tel 0733-512 729.

Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 24 september 2017.