Vasaloppskollektionen

Varje sommar och vinter tas unika Vasaloppskollektioner fram i samarbete med Craft och Stadium. Den består av funktionella plagg där design, passform och material valts med hänsyn till prestationen du har framför dig. Se hela kollektionen och beställ på sidan Vasaloppskollektionen.

Vasaloppskollektionen

Karta – VasaloppsarenanProduktbild: Karta över Vasaloppsarenan, Calazo

Terrängkarta i skala 1:50 000 över de tre lederna Cykelvasanleden, Vasaloppsspåret och Vasaloppsleden, som går mellan Sälen och Mora.

Beställ Kartan över Vasaloppsarenan – Calazo

Officiella Vasaloppsmotiv

Varje år bjuds konstnärer in av Vasaloppet för att tävla om att skapa de officiella vinter- och sommarmotiven som bland annat synliggörs på arrangemangens officiella affischer och på de tusentals diplom som delas ut till anmälda deltagare. Här kan du köpa vintermotiven i form av ett grafiskt blad, tryckt med tekniken Giclée Fine Art på papperet Epson Hot Press Bright. Formatet är 40 x 50 cm.

Officiella vintermotivet 2018

”Vinterkrans”, av Anders Ståhl.
Juryns motivering: ”Anders Ståhl har skapat två motiv som på ett färgstarkt och underfundigt sätt förenar Vasaloppets historia och tradition med förnyelse och framtidstro. Med lekfullhet lyckas han fånga Vasaloppets inneboende själ och förmedla upplevelsen som är bekant för många.”

Konstnären Anders Ståhl har godkänt upplagans storlek, 50 exemplar, samt signerat varje blad.

Pris: 900 kr inkl. moms
Frakt: 109,50 kr (No outside Sweden orders)

BESTÄLL VASALOPPSMOTIVET VINTER 2018 – TICKSTER

Officiella vintermotivet 2017konsttryck-2017

”Äntligen i mål”, av Kerstin Bergman.
Juryns motivering ”Med naivistiskt och okonstlat handlag skapar Kerstin Bergman bilder som går rakt in i hjärtat. Hennes verk känns spännande och förmedlar en lekfullhet som vi vill lyfta sida vid sida med allvaret i en tävling.” Konstnären Kerstin Bergman har godkänt upplagans storlek, 75 exemplar, samt signerat varje blad.

Pris: 900 kr inkl. moms
Frakt: 109,50 kr (No outside Sweden orders)

BESTÄLL VASALOPPSMOTIVET VINTER 2017 – TICKSTER

Produktbild: Vasaloppsaffisch vinter 2016Officiella vintermotivet 2016

”Winter Tracks”, av Lisbeth Boholm. Juryns motivering: ”Lisbeth Boholm skildrar, i sina målningar, både Vasaloppets själ och landskapets skiftningar från vinter till sommar på den karaktäristiska sträckan mellan Sälen och Mora.” Konstnären Lisbeth Boholm har godkänt upplagans storlek, 75 exemplar, samt signerat varje blad.

Pris: 900 kr inkl. moms
Frakt: 109,50 kr (No outside Sweden orders)

BESTÄLL VASALOPPSMOTIVET VINTER 2016 – TICKSTER

 

Produktbild: Vasaloppsaffisch vinter 2015Officiella vintermotivet 2015

”På glid mot framtida segrar”, av Fredrik Lindqvist. Juryns motivering: ”Fredrik Lindqvist spårar, precis som Vasaloppet, nya och oväntade vägar. Genom att förena traditionellt hantverk med moderna bilduttryck hör hans konst lika mycket hemma på en internationell arena som i det lokala kulturarv ur vilket Vasaloppet uppstått och utvecklats”. Konstnären Fredrik Lindqvist har godkänt upplagans storlek, 99 exemplar, samt signerat varje blad.

Pris: 900 kr inkl. moms
Frakt: 109,50 kr (No outside Sweden orders)

Beställ Vasaloppsmotivet vinter 2015 – Tickster

Miniatyr av Vasaloppets segrarstatyett

Produktbild: SegrarstatyettenSkulpturen är en miniatyr av Vasaloppets segrarstatyett som från och med 2013 tilldelas dam- och herrsegrare i Vasaloppet. Originalversionen väger 20 kg. Statyetterna tillverkas för hand av Morakonstnären Kjell Jansson. Statyetten finns även att köpa i Vasaloppets Hus, Mora.

Tillverkare: Morakonstnären Kjell Jansson
Storlek: 20 x 10,5 x 11 cm
Pris: 699 kr inkl. moms
Frakt: 114 kr (No outside Sweden orders)

Beställ statyetten – Tickster

Boken om Vasaloppets historia – i bilder

Produktbild: Boken Vasaloppet – I fäders spårNu kan du köpa den fina boken Vasaloppet – I fäders spår, för endast 99 kr exklusive frakt (ordinarie pris 199 kr). Boken är en rikt illustrerad presentbok som skildrar loppet i alla dess aspekter. I färg och svartvitt presenteras alla de klassiska fotografierna ur loppets historia. Författare är Lars Nylin och Torbjörn Nordvall. Tryckt 2009.

Boken finns även att köpa i Vasaloppets Hus, Mora.

Pris: 99 kr inkl. moms (ordinarie pris 199 kr)
Frakt: 89 kr (No outside Sweden orders)

Beställ boken om Vasaloppets historia – Tickster

Vasalöparen – årsprenumeration

Produktbild: VasalöparenVasalöparen är Sveriges största magasin för elit och motionärer intresserade av skidåkning, cykling och löpning. Prenumerationen innehåller 4 nummer. Vid frågor om din prenumeration, kontakta maria.melvin@ifkmora.se

Pris: 250 kr inkl. moms

Beställ en prenumeration – Tickster