vinter_buss_hallplats_1350x690Låt bilen stå, boka en bussbiljett och gör både dig själv och miljön en tjänst. Vi rekommenderar alla deltagare att ta bussen till startplatsen. Du köper din biljett till Vasaloppets officiella busstransporter via länkarna nedan. Där hittar du även samtliga avgångstider. Bokar du din bussbiljett på nätet är det billigare än att göra det på plats.

Bokningstjänst bussar – Vasaloppets vintervecka 2018

Bokningstjänst för bussar till Vasaloppets vintervecka 2019 öppnar i slutet av november 2018.

Boka – Fredag 23/2 Kortvasan
Boka – Lördag 24/2 Tjejvasan
Boka – Söndag 25/2 Öppet Spår söndag
Boka – Måndag 26/2 Öppet Spår måndag
Boka – Tisdag 27/2 Halvvasan
Boka – Fredag 2/3 Stafettvasan – Gratis busstransport, men följande bussresor måste bokas: Mora–Sälen, Mora–Mångsbodarna, Sälen–Mångsbodarna och Mora–Terminal Oxberg. Övriga bussresor behöver inte bokas. (Alla tider förskjuts 1,5 timme)
Boka – Fredag 2/3 Nattvasan
Boka – Lördag 3/3 Bussar för Nattvasan och Vasaloppet
Boka – Söndag 4/3 Vasaloppet

Bussresa till Ungdomsvasan söndag den 25 februari och Blåbärsloppet lördag den 3 mars är gratis och ska inte bokas.

Busslinjer och priser – Vasaloppets vintervecka (PDF)
Busslinjer – Vasaloppet 4/3 (PDF)

Försäljningsställen

Bussbiljetter säljs på vasaloppet.se. Under arrangemang säljs de även i Vasaloppets Hus i Mora, vid inpasseringen till bussarna i Mora, och i tävlingsexpeditionerna i Sälen och Mora.

Förköp rekommenderas

Om du köper din biljett på plats vid bussen kan vi inte garantera en plats, därför råder vi dig att köpa i förväg via vasaloppet.se eller på plats i tävlingsexpeditionerna i Mora eller Sälen. Biljetterna finns i begränsat antal.

Det tar ungefär 1 timme mellan Mora och Oxberg och 2 timmar mellan Mora och Sälen. Bussarna avgår vartefter de fylls upp. Notera att det finns två olika typer av avgångar, fasta klockslag och löpande mellan två klockslag.

Serviceavgift på 15 kr tillkommer per beställning. Köpt biljett återlöses inte. Bussbiljetten är inte personlig men däremot knuten till den tid du bokat. För trygg handel av biljetter i andra hand hänvisar vi till Tickster Resale. Tickster avråder köp eller försäljning av biljetter i andrahand. För närvarande tillhandahåller Vasaloppet inga åskådarbussar.

resale.tickster.com

Praktisk information om våra bussar

Avgångsplatsen i Mora är mässområdet nära Vasaloppets Hus och i Sälens by går bussarna från OKQ8 i Sälen Centrum. Bussar och materialtransport avgår från samma plats under sommaren, men eventuell cykel skickas då med långtradare. Bussar från Mora tillbaka till Sälen efter loppet stannar först vid Vasaloppsstarten och sedan vid OKQ8 i Sälens Centrum. Under sommarens lopp stannar bussarna vid Vasaloppsstarten och slutligen i Lindvallen. När du kliver på bussen får du gärna säga till busschauffören var du vill hoppa av.

Skidor och stavar ska packas i skidfodral. Väska med duschombyte lämnar du vid startplatsen. Följ skyltade anvisningar.