IdrottOnline – en självklarhet för Svenska Skidförbundets föreningar!

SvenskaSkidförbundet_loggaSvenska Skidförbundet (SSF) uppmanar samtliga föreningar som är medlemmar i SSF att omgående aktivera föreningens sida för skidor i IdrottOnline Klubb. IdrottOnline Klubb förenklar administrationen som bland annat medlems- och tävlingshantering för föreningen och fungerar även som informationskanal till SSF:s skidföreningar. Dessutom finns det möjlighet för föreningar att ha en egen kostnadsfri webbplats, söka LOK stöd och Idrottslyftet i IdrottOnline och från och med säsongen 2011/2012 kommer de seedningsgrundande loppen inför Vasaloppet att administreras via IdrottOnline och SSF TA för både arrangörer och åkare. Det är toppen att ha all föreningsadministration på en och samma plats!

Se efter om just din förening aktiverat IdrottOnline nu!

www.idrottonline.se

Har din förening ett organisationsnummer?

I samband med Riksidrottsmötet i Visby 2009 beslutades att samtliga idrottsföreningar från och med den 1 januari 2011 ska ha ett organisationsnummer registrerat hos Skatteverket. Det är föreningen som ansvarar för att organisationsnumret finns registrerat i IdrottOnline från och med årsskiftet, därefter kan föreningar utan organisationsnummer komma att uteslutas, enligt RF. Organisationsnumret läggs in av föreningens administratör till IdrottOnline under fliken klubbinfo, men först måste föreningen aktiverat sidan i IdrottOnline Klubb.

För de föreningar som inte har ett organisationsnummer finns den särskilda blanketten ”Ansökan, Organisationsnummer för ideell förening” (SKV8400) på Skatteverkets webbplats. Det är kostnadsfritt att ansöka om organisationsnummer och av blanketten framgår vilka handlingar som ska bifogas.

www.skidor.com

Gå tillbaka till sidan Övriga samarbetspartners