Andreas var nära den fruktade väggen

Andreas Johansson hade ett bra Vasalopp – i sex mil.
”Det blev väldigt tungt på slutet. Jag var nära den fruktade väggen”, säger Andreas som valde att åka loppet på fällskidor.

 

Hur var Vasaloppet för dig i år? 

– Det var som vanligt årets idrottsliga höjdpunkt. Inför var det mycket snack om väder och vallning. Jag kände mig trygg med skidorna eftersom jag fått proffsvallat av Thomas Söderberg.

 

Vad tänker du om din egen prestation?

– Som helhet är jag nöjd. Det blev lite märkligt lopp då det gick lätt i början och sedan väldigt tungt i slutet, nära den fruktade väggen. 

 

Vilka skidor valde du? Fällskidor eller ”vanliga”?

– Eftersom jag fick proffsvallade fällskidor så var valet lätt. Det enda som talade mot var snöfallet. Men jag trodde inte att det skulle påverka mig så mycket med så pass många åkare framför. 

 

Hur upplevde du att skidorna fungerade under loppet?

– Till en början var skidorna helt fantastiska, jag hade såklart kanonfäste men också superbra glid. Gled i kapp/ifrån alla de första sex milen. Sedan hände något med glidet som försämrades markant. Så det blev tre tunga mil på slutet. 

 

Vad siktar du på för lopp nästa vinter? 

– Det blir Vasaloppet. För mig har det blivit ett bra sätt att motivera mig till träningen. 

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer