Angelica nära att missa Vasaloppsstarten

Angelica Wännman fick inte en optimal start på sin Vasaloppspremiär. Hon var sen till starten och fick hoppa ur bilen och springa sista biten till startfållan.

”Pulsen låg aningens för hög där innan starten”, berättar hon.

 

Det var din första start i Vasaloppet. Hur var loppet? 

Det var tuffare än jag trodde. Jag kände mig pigg de första tre milen men sen fick jag verkligen kriga de sista sex.

 

– Pulsen var rätt låg efter fyra-fem mil men jag orkade liksom inte ligga på ändå. Jag tyckte det var svårt att veta vilket tempo jag skulle hålla så jag tror nog jag kanske gick ut lite för tufft i början. Jag fick också väldigt ont i höger axel som gjorde att stakningen påverkades och jag fick diagonala mer än jag annars hade gjort. 

 

– Sen var väl starten inte den bästa. Vi åkte från Älvdalen klockan fem på morgonen och trodde att det skulle räcka gott och väl, men köerna var enorma. Så när klockan var 07.40 hoppade jag ur bilen och sprang sista biten, rakt in i startfållan och hade då cirka fem minuter till start. Är rätt säker på att pulsen låg aningens för hög där innan starten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angelica kämpar på i stakningen under sin debut i Vasaloppet.

 

Vad tänker du om din egen prestation?

Först var jag nog lite besviken över tiden, men när jag tänker på hur jag upplevde loppet och hur mycket jag fick slita så är jag nöjd. 

 

Vilka skidor valde du? Fällskidor eller ”vanliga”?

Fällskidor.

 

Hur upplevde du att skidorna fungerade under loppet?

Jag hade jättebra glid, men upplevde att fällen ändå låg i. Speciellt när jag stakade och hade kroppsvikten långt fram, då högg det flertalet gånger. När jag stod i fartställning med vikten längre bak i backarna kände jag inte av den.

 

– Jag åkte nästan hela loppet med bildningen längst bak men hade ändå superfäste. Fällskidor tror jag kan vara en bra motionsskida att träna på, men jag skulle inte välja det igen på tävlingslopp. 

 

Vad siktar du på för lopp nästa vinter?

Tjejvasan eller eventuellt Öppet spår. Stafettvasan vore roligt! 

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer