Madshus lanserar tre paket med fällskidor

Inför stundande vinter lanserar partner Madshus tre olika nivåer Vasaloppspaket med fällskidor.

Det handlar om modellerna Terrasonic Intelligrip, Nanosonic Intelligrip och Redline Intelligrip. Alla är fästvallningsfria med fällen Intelligrip. Alla säljs också med den flyttbara bindningen Move.

 

Vi pratade med John Vikman från Madshus svenska distributör Sportwin för att höra hur han ser på utvecklingen kring fällskidorna och hur Madshus tänker kring de olika paketen.

 

Det handlar om skidor för klassisk stil i tre olika nivåer på Vasaloppspaket innehållande modellerna Intelligrip (Terrasonic, Nanosonic, Redline) och den nya vallningsbara klassiska Redline 2.0, alla med nya bindningen MOVE som nu kan flyttas 48 millimeter istället för 21 utan att pjäxan behöver tas loss.

 

– Vi vill ha tydlighet i de kategorier på fällskidor som butikerna säljer. Nu kan vi erbjuda bra fällskidor på tre nivåer. Alla butiker vi samarbetar med kommer sälja alla tre modellerna, säger John Vikman.

Madshus Nanosonic Intelligrip med nya bindningen Move. 

 

Vad blir avgörande i vilket val man som skidåkare ska göra?


– Det som avgör är vilken budget man har och hur mycket skidor man åker, säger John och fortsätter;

 

– Sen är det ju så att ju satsar man på en dyrare skida blir det roligare i spåret. Ett bra exempel är ju om man tidigare åkt på en traditionell toppskida och kanske tränar fyra gånger i veckan. Då vill man nog välja den bästa kvalitén.

 

Tidigare har 90 procent låtit bindningen sitta kvar på sin plats trots att man haft en flyttbar bindning uppskattar Vikman. Nu med Move-bindningen på alla tre kategorier skidor så blir det lätt att flytta bindningen med skidorna på, och därmed en helt annan möjlighet att justera glid och fäste under färd.

 

I och med att bindningen nu går att flytta hela 48 millimeter istället för 21 så ökar förstås också möjligheten att optimera glid och fäste.

 

Jobbar med utveckling av fällen

Från förra vintern kan Vikman berätta att kunderna är generellt sett väldigt nöjda med sin fällskidor. Trots att det var en kall vinter där just fällskidor inte kommer till sin rätt som bäst.

 

Utvecklingen kring fällskidor fortgår förstås och handlar om material och tjocklek på fällen och hur man kan bygga spannet.

 

– Vi testar en uppsjö av varianter på fällar. Vi jobbar för att hitta de som går snabbare i kalla fören och att konstruera spannet så att det fungerar bra för stakåkning, säger John Vikman. 


Madshus testar olika modeller av fällar för framtiden.

 

En annan nyhet från Madshus till vintern är den vallningsbara Redline 2.0 Classic, också den med Move-bindningen. Du läsa om den skidan i senaste numret av Vasalöparen.

 

Så här presenterar Madshus sina Vasaloppspaket inför vintern 2018-2019:

 

Vasaloppet Njuta: För dig som vill börja träna på längdskidor för att genomföra något lopp under Vasaloppsveckan. Terrasonic Intelligrip med nya bindningen Move är en fästvallningsfri lättåkt skida där bindningen enkelt kan flyttas för att ändra skidans fäst- och glidegenskaper beroende på banprofil och skidföre. Rek pris 3 999:-.

 

Vasaloppet Glida: För dig som ser längdskidåkningen som en del av ditt motionerande och som med jämna mellanrum åker något lopp under Vasaloppsveckan. Nanosonic Intelligrip med nya bindningen Move är en snabb fästvallningsfri racingskida som ger ett bra fäste och glid med hjälp av bindningen som enkelt kan flyttas i fart beroende på banprofil och skidföre. Rek pris paket 5 499:-.

 

Vasaloppet Flyga: För dig som älskar längdskidåkning och lägger mycket tid i skidspåren. Den som vill ha de bästa förutsättningarna och snabbaste skidorna vid träning och under de långlopp som avverkas varje säsong väljer den fästvallningsfria Redline Intelligrip och/eller den helt nya vallningsbara Redline 2.0 Classic, bägge med bindningen Move som kan flyttas under loppet för att ändra skidans fäst- och glidegenskaper. Rek pris paket 7 999:- respektive 7 999:-.

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer