Skidtest – fällskidor kontra traditionella skidor

Strax efter nyår så deltog tre av de utvalda åkarna på Staffan Larssons Vasaloppsläger i Mora. De fick då en första kontakt med de nya fällskidorna från Madshus. I samband med lägret genomfördes också en test av fällskidorna i jämförelse med deltagarnas egna skidor.

 

Andreas, Christina och Angelica deltog och både fällskidorna och de egna skidorna var vallade av välmeriterade vallaren Thomas Söderberg enligt vad som beskrivs i tabellen nedan.

 

Testet genomfördes i Mora fredag 5 januari. John Vikman från Sportwin/Madshus, vallaren och skidsliparen Thomas Söderberg samt Vasaloppets marknadschef Jon Svensson assisterade och dokumenterade testet.

 

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer