100 dagar kvar!

Hej!

Cykel, löpning och krånglande rygg.

Häromveckan poppade det upp i mitt flöde ”bara 100 dagar kvar till Cykelvasan” och massor av blandade känslor dök upp. 100 dagar är ju jättelänge och 100 dagar kan vara jättekort tid. Men, en skön pirrig känsla infann sig i kroppen. Senaste 2 månaderna har bestått av en stor blandning av löpning och cykling. Sedan länge hade jag Göteborgsvarvet inplanerat, och det blev en varm historia. Jag hade som mål att genomföra utan att skada mig på något sätt, men med facit i handen så är jag mer en träningstyp som gillar att vara i skogen. Torr, varm asfalt är inte min melodi. Jag genomförde Varvet, utan att få ont någonstans men det var varmt, riktigt varmt till och med. Men benen var pigga och det blev till och med lufs till bussen som tog mig hemåt.

Att cykla är kul och det är kul att komma långt bort på relativt kort tid. Jag har blandat min cykelträning med långa nötande turer i landskapet där jag bor, jag har hittat nya och gamla turer, jag har cyklat på färjor, i långa backar och jag har cyklat vilse. Men det är både kul och skönt att cykla. Dessutom har jag hittat nya cykelvänner och tekniktränat både i skogen och på grusplaner. Minst en gång i veckan har det blivit långturer, att få mil i benen och verkligen känna vinden i ansiktet. Mellan 60-80 km och benen blir långsamt starkare. Teknikslingor/stigar/kärr och stenar är kul men fortfarande läskigt. Jag har kommit fram till följande: Klippor/stenar är något jag är rädd för – sakta men säkert försöker jag utmana mig, men jag blir osäker och då failar jag. Klicka ur clipsen på pedalerna innan jag kommer till stenar, klippor och liknande. Jag är fortfarande hyfsat långsam på att få ur skorna snabbt när jag blir rädd, och då faller jag…

Glasögon – glasögon är ett måste. Många flugor och andra små flugfän har krockat med just ögonen. Cykelbyxor är en nödvändighet. Ryggen och nacken har senaste tiden krånglat. Krånglat till den grad att jag inte kunnat cykla senaste veckan. Endast lätt styrketräning och lugn jogg har fungerat. Att vara hämmad för att man har ont är faktiskt något helt nytt för mig, då jag hållit mig väldigt skadefri, alltid, men nu… Osäker på varifrån det kommer; sittställningen på jobbet, stress, eller om det bara är något i kläm? Naprapatbesök i eftermiddag och förhoppningsvis är jag tillbaka på cykeln inom de närmaste dagarna. Långpass på fredag, alla tränar väl innan sillen och dans runt midsommarstången, eller?

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer