Hemmavasan! Visst hänger du med?

Hej!

Hur står det till där ute? Jag hoppas att du är frisk och att du och dina kära mår bra. Det är konstiga tider just nu och vi får alla ställa om vår vardag och ändra våra planer. Som du säkert vet så blir det inte någon ”vanlig” Cykelvasa detta år utan vi kommer istället att få köra loppet på hemmaplan. Det är ett bra beslut tycker jag – vad tycker du? Nu är ju bara frågan hur kommer du genomföra din hemmavasa?

Vi tänkte köra en egen variant hemma i Umeå på samma datum som Cykelvasan 90 tävling skulle ha gått. Vi kommer att välja ut en lämplig sträcka som mäter dom korrekta 94 km och sedan ha riktigt roligt tillsammans. Vi tänkte att vi skulle ta Cykelvasan hem till oss och leverera cykelglädje tillbaka till Sverige. Vad tror ni om det? Självklart så kommer vi att följa FHM riktlinjer så det kommer inte att bli ett helt öppet event.

Det skulle vara kul att höra hur ni har tänkt genomföra er Hemmavasa. Berätta gärna och låt oss få veta hur du förbereder dig inför det. Jag tänkte också komma med lite tips om hur du kan träna inför att klara 94 km på cykel.

Du kan dela in veckan i perioder. Ett väldigt bra upplägg är om du hinner med 2 st kortare intervallpass och 1 längre distanspass varje vecka. Intervallerna kan vara Vo2Max eller på Tröskel. Distanspassen skall vara lugna men långa. Gärna mellan 2-4h om du har möjlighet till det. Lägg gärna till lite teknikträning på detta så att du känner dig trygg på din cykel.

Jag kommer att ge lite mer tips när vi närmar oss själva loppet. Stort lycka till med träningen och håll dig frisk!

Med vänlig hälsning, Conny

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer