Ny cykel inför 2019!

Hej!

Då var det äntligen dags! Idag så har dagen kommit. Som jag har längtat. Igår fick jag nämligen hämta ut min nya cykel som jag skall tävla på under 2019. Det är en Merida Ninetysix Team Edition. Den är superlätt och väldigt snabb. Jag fick ju möjlighet att köra på denna cykel redan under 2018 och blev otroligt imponerad över hur snabb och rapp cykeln kändes. Cykeln gjorde helt klart mig till en bättre cyklist.

Jag gillar att man har gått tillbaka till Fox dämparen med vajerlåsning. Fungerar perfekt, snabbt och alltid! Den nya dämparen är också otroligt följsam samtidigt som den känns lätt och blir perfekt när man låser den.

Cykeln kommer med dropperpost men jag har valt att ta bort den för att spara vikt och för att jag inte använder det så mycket i den typ av cykling som jag gör. Däremot så vet jag att väldigt många är överlyckliga över att det följer med cykeln direkt vid leverans.

Eagle 10-50! Vad skall man säga? Helt perfekt för långlopp och grymt snyggt med guld. Som ni säkert ser så har jag matchat med guldtrissor också. Fint skall det ju vara.

Förra året var första säsongen för mig med oval klinga. Det är något som jag kommer att fortsätta med. Så nu har jag satt dit en Absoluteblack oval 36T BCD 104 som jag tycker är optimalt för långloppen. 38t som störst och 34 som minst, då behöver man aldrig byta framklinga. Jag kommer också att köra med Quarq wattmätare detta år. Förra året körde jag med Stages men nu så sitter den nya vevarmsstandarden DUB på cykeln och Stages har ingen spindel för detta, än..

Lite personlig branding av cykeln också såklart, den är ju min! Min ögonsten!

Självklart så sitter det även ett par ESIgrips på min nya cykel. Jag tycker att dom passar perfekt för mina händer och det är väldigt bra kvalité på dessa. Plus att dom är grymt snygga och passar ju cykeln perfekt.

Nu är det bara att göra alla inställningar på cykeln och lite annat småfix. Det kommer bla att ske lite fler uppgraderingar till denna cykel men jag återkommer med det lite längre fram. Sedan hoppas jag att jag kan ta ut cykeln på test redan i helgen. Jag längtar! Har ni frågor eller vill veta mer om cykeln så är det bara att ni hör av er till mig.

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer