Ny cykel! Massor av bilder

Hej!

Hösten är här med stormsteg! Det har verkligen varit ett tråkigt väder, det regnar och blåser och det klart att det är lite svårare att träna när det är så. Men! En ny cykel värmer ju alltid och nu har äntligen min tävlingscykel kommit och vilken cykel det är!

Den är helt magisk. Den är lätt, snabb och snygg.

Sjukt snabb!
Sjukt snabb!

Vad menar jag då med lätt? Cykeln väger endast 9,650kg! Det är väldigt lätt. Sedan finns det ju alltid möjlighet till lite lättare hjul och andra komponenter som minskar vikten ytterligare 🙂

Vad är det då som skiljer denna från förra årets modell? Den största skillnaden är att man nu byter dämpare, i fjol så körde vi med Rockshox och RS1 gaffel fram. Detta år så blir det Fox och en Factory Float 32 fram. Det innebär lite lättare vikt och skall bli otroligt kul att testa.

Guld och snyggt
Guld och snyggt

Den nya dämparen fungerar väldigt bra. Så här i början så är det många inställningar som skall testas men redan nu så känns det väldigt bra, snygg är den!

Precis som på förra årets cykel så är det Eagle och guldkassett som gäller. Jag har även uppgraderat trissorna så att dom också får gå i guld detta år. Lite mindre material och lättare att hålla rena. Sedan är dom ju väldigt snygga också.

Fil 2017-10-04 09 04 05

Det blev även en guldkedja detta år. Enhetligt och snyggt, tycker jag. Det är också en liten ändring på ramen. Bottenröret är nu bredare och har bättre aerodynamik, det är samma som på HT modellen. Det ser även snyggare ut tycker jag. Det är också en annan geometri som jag tror beror på framgaffeln. Det innebär att jag får flytta fram sadeln lite grann.

När vi nu ändå pratar om sadeln så är det en ny modell för detta år. Prologo scratch 2 nack heter sadeln och den är betydligt lättare än förra årets sadel. Det som jag har hunnit känna än så länge är väldigt positivt, skön och fast.

Fil 2017-10-04 09 03 26

ESI handtagen är på plats, dom skönaste handtagen tycker jag. Sedan passar ju färgen väldigt bra till cykeln. Jag har hunnit köra ca 20 mil med cykeln och den är galet snabb och reagerar blixtsnabbt. Den känns lika lätt och snabb som en hardtail men har alla fördelar när man öppnar upp dämparna. En väldigt bra helhetscykel.

Fil 2017-10-04 09 03 07

Lite personlig branding 🙂 Har ni några frågor eller funderingar så hör gärna av er så skall jag berätta mer. Jag återkommer när jag hunnit testa cykel mer.

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer