Ny cykel! Ninetysix XT

Hej!

Nu är det snart jul, men tomten har redan varit och hälsat på hemma hos mig. Min nya träningscykel inför 2020 har kommit! Äntligen, jag har väntat rätt så länge på den. Men nu är den äntligen här. Jag kan avslöja att mina cyklar kommer att ha en mer sober och stilren design from nu. Det blir alltså inte lika färgglatt som tidigare men istället sjukt snyggt.

Visst är den snygg? Men vad är det som är nytt på den då? Största skillnaden är att den nu kommer med Shimano XT istället för SRAM. Det innebär att jag får det nya 12 delade Shimano systemet och härliga XT bromsar! Det är också nya Shimano hubbar på hjulen vilket blir spännande att testa.

Stora fina drev! Det skall också bli spännande att testa den nya kedjan från Shimano som skall fungera väldigt följsamt och bra. Det skall också vara en dröm att växla med detta system, har jag hört…

Jag har också valt att även denna säsong köra med en oval framklinga. Jag tycker att det fungerar bra för mig. Det är säkert olika för alla men jag upplever att jag får ett bättre rundtramp, att det blir bättre driv uppför men framförallt gillar jag att jag får så bra utväxling med en 36T oval klinga.

Sjukt snygg färg också som matchar cykeln perfekt. Kunde inte blivit bättre. Mums. Det sitter också en Merida Expert sadel på denna cykel. En riktigt smart sak är att den döljer ett fack för ett multiverktyg (som även följer med cykeln) Så du alltid kan ha med dig ett verktyg utan att det märks. Mycket smart och snyggt. Bra jobbat Merida!

Jag har såklart också bytt handtag som passar både cykeln och mina händer. Bra grepp och grymt snygga. Win-win helt enkelt.

Nu har det ju kommit en del snö här hemma så det blev att lägga på dubbdäcken på en gång. Kanske inte så snyggt men det är helt nödvändigt om det skall gå att cykla nu.

Glöm inte att montera en skärm där fram, det gör underverk på blöta vintervägar. Här kommer lite mer information om cykeln. Här gärna av er om ni har fler frågor.

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer