Nyårskrönika och bilder i massor

Hej!

Då var det dags att summera 2016. Vilket fantastiskt år det har varit! Det har hänt så mycket. En av dom största händelserna var såklart att vi startade Team Merida Cykelvasan! Att det sedan blev så populärt känns väldigt kul! Så här kommer en liten återblick på vad som har hänt 2016.

Vintercykling

Ni som läst bloggen vet att jag hade mycket problem med vaden i början på säsongen. Det gjorde att jag inte kunde träna längdskidor som jag verkligen gillar. Men att cykla gick ju bra, så på med grytlapparna och iväg! Magisk uppfinning.

Solen!

Den första tävlingen för säsongen skulle bli Dalslands XC men den tävling blev flyttad så istället så skulle premiären bli i Göteborg. Men först så var det uppstart av Team Merida Cykelvasan och även en Cykelmässa i Stockholm.

Trevliga killar!
Trevliga killar!

Jag fick chansen att cykla med Johnnie och Mattias och dom var exakt lika trevliga som man tror att dom är.

Uppstartsträff med Teamet
Uppstartsträff med Teamet

Så var det äntligen dags att få träffa nästan ”alla” i Teamet. Grymt roligt och starten på en väldigt rolig resa. Tack till alla som varit med i teamet, vad roligt vi har haft i år!

Fullgung
Fullgung

Detta var också säsongen som jag skulle köra alla tävlingar på fulldämpad cykel – för första gången. Det var inte vilken cykel som helst, den är helt magisk!

Bästa Erik
Bästa Erik

Så var det äntligen tävlingspremiär! Ett sommarvarmt Göteborg och det visade sig bli en tuff resa för mig. Jag försökte att krama två träd men dom ville inte kramas tillbaka. Det kan göra ont att cykla…

AJ
AJ

Stora delar av teamet var också på plats för att ”njuta” i värmen..

Fil 2016-12-30 08 41 04

Alla gjorde väldigt bra ifrån sig och det var kul att äntligen få se alla cykla.

Cyklar på Gun-Ritas cykel, vilket ansvar..
Cyklar på Gun-Ritas cykel, vilket ansvar..

Vi har även hållit Cykelvasaseminarier runt om i Sverige. Här är jag och min blyga kollega Fredrik som förbereder oss inför träffen i Stockholm. Ni förstår vilket mode som gäller på frisyren..

Fil 2016-12-30 08 45 20

En av dom många fördelarna med att vara med i Team Merida Cykelvasan är att man får vara med på vår genomcykling av banan. Det gör att man kan förbereda sig på vad som väntar och att man får testa den nya bansträckningen.

Teamet gör sig i ordning
Teamet gör sig i ordning

Alla är på plats i Berga By, Sälen!

Fil 2016-12-30 08 49 47

Så hur gick då själva tävlingen – Årets mål? Cykelvasan? Säsongen har varit lite speciell, jag har tränat mer teknik än någonsin och har blivit en bättre cyklist. Det verkar dock som att jag har tappat en del uthållighet och jag tycker att jag har fått slita väldigt mycket halvvägs in i loppen. Jag har inte orkat hålla samma tempo helt enkelt. Så jag kommer att justera träning till säsongen 2017. Mer långdistans igen och få upp grundkonditionen bättre så att uthålligheten blir bättre.

Nummerlapp på
Nummerlapp på

Som ni alla vet så gick inte CV så bra för min del, eller det gick bra fram till första punkteringen, jag låg på ca plats 300 i Evertsberg då första punkan kom. Efter det så blev ju loppet väldigt konstigt för min del. Men det är ju en del av sporten. Dock så känns 3 punkteringar som lite väl mycket.

Man får le åt eländet
Man får le åt eländet

Dock så gjorde teamet en fantastisk prestation och samtliga medlemmar presterade otroligt bra. Jag är så stolt över er alla! Ni kämpade mot kramp och ont i ryggar, hjärnskakningar, nyckelbensskador, trafikolyckor – ja allt! Men ni lyckades. Sträck på er. Jag är grymt stolt över er!

Säsongen avslutades där den skulle ha börjat, Dalslands XC. Det blev en varm och väldigt rolig tävling. Jag hade bättre ork än på tidigare lopp och jag hittade en bra grupp cyklister som jag kunde kriga med.

Full fart
Full fart

Så nu laddar vi upp inför 2017. Glöm inte bort att ansöka till Teamet, vi stänger anmälan i slutet på Januari. Det är redan över 100 anmälda. Jag och Merida kommer att vara på cykelmässorna i Stockholm och i Göteborg om ni vill hälsa på oss. På bloggen så kommer det komma träningstips, tips om val av utrustning, pryltester, cyklar i massor! Såklart!

Så stort tack för att du har följt vår resa under 2016! Ni är många som följer bloggen och jag är så stolt och glad för det. Om ni har några frågor eller funderingar så hör gärna av er till mig.

Nu kör vi!

Mail: conny.bjornehall@gmail.com

Twitter: @connybjornehall

Instagram: cbjorneh

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer