Planera din höst!

Hej!

Jag har fått många frågor och mail sedan min krasch för några veckor sedan. Det är läskigt att landa på huvudet men jag är glad att jag hade en bra hjälm. Jag är fortfarande öm och stel i axlar och nacken men jag mår bra. Jag vill rikta ett tack till alla som har hört av sig, det värmer.

Nu är hösten här och vad gör man nu då? Lägger man sig på soffan och bara slappar, eller kör man stenhårda intervaller? Jag tycker att du skall lyssna på din kropp och se efter hur du mår. Många är trötta, slitna och mentalt utmattade. Då är det helt rätt med lite vila och bara ha skoj på cykeln. Men om du känner dig pigg, hungrig och sugen på 2019 så tycker jag snart att det är dags att börja ta tag i träningen igen och strukturera upp den. Varför skall man då ha ett träningsprogram?

Jag tycker att en av dom stora fördelarna att man har en långsiktig plan. Man har ett mål och en struktur på sin träning. Det blir inte planlös träning och det blir framförallt inte ”dålig” kvalité på träningen.

Om man har begränsat med tid så tycker jag att det är viktigt att man får ut så mycket som möjligt av träningen. Att kunna maximera resultat med den tid som man har till förfogande. Vi har under året jobbat med Guided Heroes och det har fungerat väldigt bra för oss.

Hur har du tänkt träna i höst? Trainer, cykla på som vanligt, skidor, löpning? Under hösten så kan det också vara ett bra tillfälle att prova på något nytt. Variera träningen, testa ny utrustning och få ny energi inför 2019.

Det kommer också spännande nyheter under 2019, jag kan inte säga så mycket ännu mer än att det kommer att bli bra. Så fortsätt att följa bloggen och våra sociala kanaler så kommer du inte att missa detta.

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer