Race Report Långa Lugnet 2018

Hej!

Här kommer min Race report från Långa lugnet 2018. Det blev återigen ett mycket varmt och dammigt lopp, vid starten så var det 29 grader i solen. Jag hade dock laddat med vätska och försökte att hålla mig i skuggan. Jag och Nicklas hade ätit en bra middag kvällen innan och kunde snacka lite taktik.

Starten är väldigt jobbig på denna tävling (som många andra) I tävlingsklass så kör vi direkt uppför ”mördarbacken” på Lugnet. Det är både brant och ganska dåligt underlag. Maxpuls på en gång alltså. Efter det blir det ett kort stigparti och sedan supersnabba grusvägar. En nackdel med att det var så torrt var att dammet gjorde det halkigt. Så man fick passa sig ordentligt. Jag tyckte att det gick väldigt långsamt på 1:a loopen. Kunde inte riktigt hänga med som jag ville. Men jag ville inte heller bränna för mycket eftersom jag vet att loop 3 är så jobbig. Det som var märkligt var att jag hade svårt att hänga med på grusvägarna men jag körde väldigt fort i skogen och på dom tekniska stigarna. Här har jag helt klart förbättrat mig själv.

Foto:Cykelkanalen.se

När vi gick ut på andra loopen så hamnade jag lite själv, jag fick dra ganska mycket och det sliter ju mycket på kroppen, som tur var så var det ju mycket stig och då spelar det ju inte lika stor roll att kunna ligga på hjul. Men jag matade på bra och det kändes som att jag hade krafter kvar inför 3:e loopen. Inför 3:e loopen så frågade cyklisten bredvid mig om jag kände mig starkt? Men det vore väl att ljuga lite, men att fortsätta dra, det fick jag göra.

Backarna tar ju aldrig slut på loop3! Jag vet ju om detta men det är lika jobbigt varje gång. Men jag trampade metodiskt och försökte att inte stressa men hålla ett bra tempo. Det känns ju som att det går så sjukt långsamt.. Men det gör nog det för alla! Det var iaf inte många som cyklade om mig på loop 3 och det kändes bra. Dom sista handbyggda stigarna är också en magisk avslutning på loppet! Jag fick ett nytt PB på 17 minuter, vilket ju är väldigt roligt. Jag hade inte kunnat drömma om att jag skulle köra under 3 h men det gjorde jag ju. Jag är väldigt stolt över det. 2:54 blev tiden ock plats 29 i H40. 

Jag ock Nicklas nöjda efter loppet.

Här kommer också min film från tävlingen. Kolla om du hittar dig själv.

 

Andra bloggare

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Våra huvudsponsorer