Race report Obbola challenge 2018

Hej!

Då var det dags för tävling på hemmaplan. Jag skall väl starta med att säga att det inte direkt är min typ av tävling. Det är 45 km på avancerad stig och ett mycket tekniskt lopp. Det passar inte riktigt mig då jag tycker att jag har lite för dålig teknik. Men denna tävling handlade inte bara om mig utan också om Freja, min yngsta dotter. Detta var andra tävlingen för henne och oj vad hon här längtat!

Grymt peppad! Ser ni vilken fin cykel hon har också 😊

Freja var grymt duktig och hon spurtade in på en 13:e plats, hon var så glad efteråt och vi var såklart grymt stolta. Väldigt trevligt med barntävlingar innan vi vuxna kör.

Hur gick tävlingen för mig då? Starten gick i ett ruskigt tempo, helt galet! Maxfart direkt och vi körde på så mycket som vi orkade. Första gruppen stack iväg och jag hamnade i en andra grupp. Men vår grupp tryckte på ordentligt samtidigt som första gruppen stannade av. Det gjorde att vi kom ikapp och det var ju lite spännande. Det gjorde att vi skakat av oss den stora gruppen motionärer som jagade efter. Efter första stigpartiet så blev det dock ganska stor spridning på gruppen. Jag kände mig dock ganska stark så jag tänkte att jag går upp och drar, helt fel taktik men jag tänkte ta detta som ett väldigt bra pass.

Se vad glad jag är när jag drar… Det gick ganska bra ändå. Men jag fick lite problem i Mastbacken. Jag har väldigt svårt för det partiet på banan, jag fick stop på en sten och gjorde en väldigt snäll OTB. Tyvärr så gjorde det att jag tappade gruppen och fick cykla resten av loppet själv. Jag kände mig ganska stark så jag tryckte på och jag började helt plötsligt att se dom igen. Men nu fick jag lite otur igen, en stor gren bestämde sig för att hoppa in i min bakväxel. Jag lyckades stanna direkt men växelörat blev ordentligt krökt och det gjorde att jag endast kunde använda växlarna i mitten segmentet. Det blev ju helt klart lite jobbigare nu. Ibland så bestämde cykeln sig för att växla själv också… Lite spännande! Men jag krigade på och kom närmare och närmare. Jag tror iaf att jag har blivit lite bättre på att cykla stig.

Uppför Harpis och dom tre lättaste växlarna funkade ju inte, det blev lite tufft. Men fostrande. Det är brantare här än vad bilden visar. Men resten av loppet gick bra och jag kom i mål på en 16:e plats. Det är något som jag är väldigt nöjd med. Det var väldigt många duktiga och snabba cyklister med i loppet så jag är nöjd med resultatet.

Här kommer min film från loppet, nästan allt är med (måste cykla snabbare) kolla om du ser dig själv!

 

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer