RR från Bikeboost 2018, rejäl vurpa och min första DNF

Hej!

Då har det alltså hänt, min första DNF… Det känns såklart väldigt surt men jag tror att det var ett korrekt beslut. Varför blev det en DNF då? Ni kommer att se själva på filmen, att en sån liten stubbe kan orsaka så mycket. Men vi tar det från början.

Igår var det 10 års jubileum för Gimonäs Bikeboost 2018, ett tekniskt lopp i min hemstad som bjuder på fina stigar i ca 40 km. Detta år så var banan gjord i 3 loopar som är ganska krävande både tekniskt och konditionsmässigt.

För mig så var det dubbel glädje då min yngsta dotter Freja också tävlade och körde mycket bra. Hon gillar verkligen att cykla och jag blir så glad av att se hennes glädje och hur stolt hon är.

Det var ganska många som kom till start i loppet, några av våra absolut bäst cyklister fanns på plats och det skulle bli väldigt bra fart på loppet. Jag kom iväg ganska bra i loppet och kände att jag kunde trycka på bra på stigarna. Efter ”myrstigen” och ”steniga stigen” på loop 1 så bestämde jag mig för att trycka på lite extra för att se om jag kunde skaka av mig dom övriga i gruppen.

Jag fick en liten lucka när vi kom in för varvning och kunde starta jakten på cyklisterna framför. Loop 2 startar väldigt snabbt och innan vi var framme vid karusellerna så var jag ikapp två cyklister (vinnaren av korta banan) Det gick lite långsamt i karusellerna men det är svårt att köra om. Jag väntade tills vi kom ut från dom och gick sedan förbi lagomt till utgången mot loop 3.

Jag gillar verkligen loop 3, här brukar jag träna en hel del så jag känner mig väldigt hemma här. Jag kunde trycka på bra och fick nu en ganska stor lucka till cyklisterna bakom. Men det var ju nu som loppet tyvärr skulle ta slut. Som ni kommer att se på filmen så var det ingen stor stubbe alls, kanske 5-10 centimeter hög och den var även ganska smal. Man kan ju tro att däcket bara skall rulla över eller glida av stubben. Men inte det inte. Det tog verkligen tvärstopp! Pang bara! Hela cykeln flippa över och kastade bokstavligen av mig över styret. Tyvärr så landade jag på huvudet och axeln. Jag kände verkligen hur det small till i huvudet. Ganska omskakad så var ju såklart första tanken om cykeln var okej. Sedan såg jag mina glasögon i två delar på stigen och kände nu att jag kanske inte borde fullfölja loppet.

Surt som sjutton då jag låg med bra och kände mig stark. Jag kämpade om en top 10 placering och vill verkligen inte bryta ett lopp. Men när jag kom i mål och träffade min väntande familj så kändes det som rätt beslut. Hjälmen var totalt sprucken och sönderslagen och ansiktet, armbågen, axeln och knät uppskrapade… Jag har nu väldigt ont i axlarna och svårt att höja armarna. Så det känns som rätt beslut. Trist men detta är ju en del av sporten.

Jag vill tacka för alla som ringt och hört av sig till mig. Det värmer verkligen! ❤️ Tack snälla, det betyder verkligen mycket.

Här kommer filmen

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer