RR Lidingöloppet MTB 2018

Äntligen! Då var tävlingssäsongen 2018 igång. Starten blev Lidingöloppet 2018. Detta var ett lopp som ingen av oss hade kört tidigare så vi var lyckligt omedvetna om vad som väntade. Vädret var dock strålande, sol och mycket varmt och skönt.

Lidingöloppet ställde upp med en avsedd teamplats för oss vilket jag tycker att fler skall ta efter. Det är väldigt skönt att ha en samlingsplats för teamet.

Vi visste att det skulle gå fort under loppet men vi hade ingen aning om hur fort 🙂 Vi stod långt fram i starten och det gick fort på riktigt. Men jag tyckte att det hela flöt på väldigt bra, inga incidenter eller olyckor.

Det gick så fort i starten att vi blev suddiga.

Jag spände bågen ordentligt och försökte att hänga på Andreas i början. Det gick bra i ca 20 minuter men sedan så började jag tappa lite grann. Det var sjukt många backar överallt. Det kom snabbt upp en ny grupp som jag bestämde mig för att försöka haka på så långt jag kunde.

Här är jag jagad av en kompis från Obbola IK cykel vilket är roligt, det är så kul att få träffa cyklister och prata.

Tyvärr så började den nya gruppen också att köra riktigt snabbt så jag fick bita i riktigt ordentligt. Jag kände dock tyvärr att jag inte kommer att orka hålla denna gruppen hela vägen till mål, då kommer väggen att komma. Jag fick släppa igen! Nu hamnade jag dock tyvärr helt solo och det är ju jobbigt, även mentalt. Men jag fick kriga på och efter ca 10 minuter så kom Ola Warrén upp och jag tänkte att han skall jag inte släppa, så han fick dra mig i stort sett fram till mål.

Men när det bara var 7 km kvar så blev det sjukt tungt, då var krampen nära och backarna väldigt tunga och svåra att bemästra. Men det var fler som hade det tufft, många körde riktigt långsamt nu. Jag lyckades iaf göra en liten spurt och kom till slut i mål på 2:28 och placering 108 vilket jag är väldigt nöjd med. Det var många duktiga cyklister med på detta lopp.  jag är så glad att vi fick vara tillsammans också några från teamet under denna helg, Andreas (magisk insats 85:a) Niclas (grymt bra kämpat), Martin (Underbart krigat), Henrik (Vilken start på säsongen). Detta var ett väldigt bra event och vi kommer gärna tillbaka hit igen. Jag har även klippt ihop en film från tävlingen som ni kan se här nedan.

Här är filmen: https://www.youtube.com/watch?v=8m-4_gGm3Mk

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer