Sluta inte träna!

Hej!

Det är konstiga och annorlunda tider. Länder stängs ned, människor sitter i karantän och ett virus sprids över världen. Men det finns saker som du kan och får göra. Sluta inte att träna, du bygger upp ditt immunförsvar och att vistas ute i naturen mår vi alla bra av. Det innebär att tex cykla är en väldigt bra aktivitet att göra just nu. Våren verkar vara rätt så tidig och då passar det ju perfekt att nyttja vägar och stigar.

 

 

Vår i luften

Om vädret är dåligt och det inte går att cykla utomhus så passa på att cykla inomhus. Aldrig förr har så många provat på E-Cykling som nu. Jag och SCF har precis avslutet en SWE Cup som blev en jättesucce. Fördelen med att cykla inomhus är att det är väldigt tidseffektivt och säkert.

Luxation av tumme

När du skall börja cykla på våren så börja med att gå igenom din cykel ordentligt. Se till att alla skruvar sitter fast och att du smörja in och rengjort alla viktiga delar på din cykel. Se till att växlar, bromsar och dämpare fungerar som dom skall. Om du är osäker så ta hjälp av en kunnig verkstad. Ett tips på våren är att montera små stänkskydd på din cykel. En liten framskärm och en sk ”ass saver” på bilden nedan kan vara skillnaden på en trevlig tur och en mycket blöt tur…

Små men effektiva

Till sist, passa på att njuta. Låt solen skina i ansiktet. Åk med några kompisar (färre än 50) ha roligt! Det mår du bra av. Tillsammans så kommer vi klara det här, så passa på att ta vara på våren och dom möjligheter som finns.

Conny Björnehall / Vasaloppsbloggen

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer