Summering av säsongen 2018

Hej!

Då var det dags att summera säsongen 2018. Hur gick det då? Årets stora mål var ju även detta år Cykelvasan. Men jag tänker att vi tar det från början. Denna säsong så ändrade jag på två saker. Jag bytte tränare och träningsupplägg, under 2018 så har jag och teamet använt oss av Guided Heroes.

Jag körde även med oval klinga. Båda valen visade sig vara väldigt lyckade. Premiären var på ett för mig helt nytt lopp – Lidingöloppet MTB. Oj vilken bana det var. Inte så tekniskt utmanande men oj så kuperat det var. Backar överallt, upp,ned,upp,ned men det kändes som det var mest upp 🙂

Jag spände bågen väldigt hårt och gick ut för hårt, jag kroknade rejält efter halva loppet och det blev en fight för att ta sig i mål. Men placeringen blev ändå bra och tiden var under 2,5h

Nästa lopp var Långa Lugnet i Falun, jag har en viss hatkärlek till det loppet. Jag gillar banan men det är så sjukt jobbigt. Nu var det väldigt torrt och väldigt varmt så det gick ganska snabbt i skogen. Jag tyckte att loppet gick långsamt och att jag inte orkade hänga på utan fick släppa många grupper men jag var ändå i mål på nytt PB och äntligen under 3h så det kändes riktigt bra!

Sedan var det dags för Kraftloppet MTB i Skellefteå, ett lopp som jag verkligen gillar. Väldigt snabb bana och en bra blandning mellan stig och grusväg. Detta lopp gick galet bra och jag kom in på en 10 plats (!) totalt, endast 8 minuter efter segraren. Det kändes fantastiskt roligt.

Mörksuggan i Rättvik är en annan favorit som jag tycker att ni alla skall köra. Har ni inte gjort det så gör det. Så vackert lopp och många långa och fina stigar på underbara tallhedar. Det är dock ett långt lopp och väldigt kuperat så det är jobbigt. Jag kunde hänga med väldigt bra på detta lopp och kände mig stark, jag kunde följa med som jag ville och gjorde ett av mina bästa lopp. Nytt PB igen!

Sol och ler

Fjällturen bjöd detta år på mycket bättre väder. I fjol så var det så galet blött men detta år så vart det torrt och fint. Jag gjorde återigen ett av mina bättre lopp och slutade på 27:e plats, totalt! Extra roligt var att jag kunde hjälpa Marika från She Rides att knipa en 3:e plats, vi följdes åt under stora delar av loppet. Grymt kört!

Men Cykelvasan då? Årets stora mål? Hur gick det egentligen? Jo det gick ju fantastiskt bra! Nytt PB igen och jag krossade mitt mål. Jag fick tiden 2:57 och placering 209! Det är ju helt galet! Jag öppnade väldigt hårt för att inte falla för långt ned. Men jag kände mig ganska pigg under hela loppet och när vi ko till Eldris så visste jag att jag skulle lyckas. Det var så grym känsla!

inför spurten

Så vad kan jag dra för lärdomar av denna säsong? Jag är bättre tränad än jag har varit förut, så är det bara. Men det är inte allt, jag har ändrat på hur jag tränar, jag är ändå piggare nu och tränar smartare. Jag har också börjat köra smartare. Man kan se att jag på vissa Långlopp har haft ganska blygsamma snittwatt men ändå kommit väldigt högt upp i resultatlistan. Så man måste fundera på vilken typ av cyklist är jag? Vad har jag för styrkor? Vad behöver jag träna på? Och att man har någon som kan hjälpa en att nå dom mål som man sätter upp.

Just nu så tränar jag trösklar, för att redan nu börja träna på det som jag behöver förbättra. Jag har en plan inför 2019, och resan mot den börjar redan nu.

Det kommer att ske en hel del förändringar med Team Merida Cykelvasan, men det kommer att bli bra! Det kommer bli mycket bra, vi kommer att kunna hjälpa och stötta fler, vi kommer att vara fler som får göra det som vi älskar så mycket – att cykla (tillsammans)

Se till att följa bloggen så missar ni inget. Sedan vill jag tacka min familj, mina partners, Meridafamiljen, mina underbara teamkompisar och alla underbara cyklister som jag lärt känna denna säsong! Ni är grymma! Vi syns 2019!

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer