Summering av säsongen 2019

Hej!

Då var det dags att summera säsongen 2019. Tänk att tiden kan gå så snabbt? En hel säsong är nu över och det börjar bli dags att fundera på nya mål. Eller tar du det bara lugnt och vilar lite? Jag har själv lite svårt att stanna av då jag vill nyttja så mycket av säsongen ute som möjligt. Jag vet ju nämligen att det kommer långa mörka kvällar, snö och kyla.

Men vi börjar säsongen med Lidingöloppet.

Detta är ett lopp som jag verkligen gillar. Det går snabbt, är fruktansvärt jobbigt men väldigt lättcyklat. Alltså en väldigt bra start på säsongen. Det blev även nytt PB efter ett taktiskt bra genomfört lopp och en lång spurt som faktiskt höll. Väldigt skönt att komma på 70:e plats med tanke på alla som var där.

Sedan så var det dags att faktiskt köra lite landsväg, eller rättare sagt försöka. Jag tänkte att man bör pröva detta så jag slängde på slicks på min Cyclocross. Detta låter ju bra i teorin men om man skall hänga med första klungan så gick det väl sådär. Efter 5 mil så hoppade dessutom kedjan vilket gjorde att det blev misär dom sista 5 milen. Men något föddes där… Mer om det senare

Kraftloppet i Skellefteå är ett av mina absoluta favoritlopp. En kort och mycket snabb bana med en mycket bra mix av stig och grusväg. Jag gillar det! Detta år så blev det också ett väldigt bra resultat och jag kunde rulla in på en 19:e plats.

Obbola challenge är för mig ett mycket tufft lopp. Det är väldigt tekniskt och det är ett långt lopp. Jag får slita väldigt mycket under detta lopp och får koncentrera mig till max. Men samtidigt så känner jag att det är utvecklande. Jag lär mig hela tiden och det är bra. Detta år så kom jag dessutom top 20 och det är jag väldigt nöjd med!

Mörksuggan i Rättvik är ett lopp som jag återkommer till hela tiden, älskar dom vackra tallhedarna och dom fina stigarna. Detta lopp var dock väldigt annorlunda. Det är första gången i långloppscupen som jag är med i en stor klunga under hela loppet. Vi var ca 20 cyklister under hela loppet som följdes åt. Det var väldigt coolt. Nytt PB igen på denna utmanande bana och det kändes såklart väldigt kul!

Dags att blicka framåt, eller bakåt mot Cykelvasan. Årets stora mål. Jag var lite kluven inför loppet. Vad hade jag egentligen för mål? Jag hade nått min drömgräns på 3 timmar, vad skulle jag nå nu? Men väl på plats och när starten går och musiken rullar ur högtalarna så finns det något där. Det händer något.

Jag hamnar bra i en klunga som håller ett bra tempo. I Evertsberg så blir vi dock dränkta av en rejäl regnskur, det var lite spännande och kallt! tyvärr så gjorde vinden och regnet att ingen var villig att dra och tempot i klungan sänktes. Sista 3 milen var det nästan fika tempo. Jag lyckades iaf få till en bra avslutning på loppet men var inte så trött som jag borde vara när jag kommit i mål. Sämre tid än i fjol men bättre placering. Att få komma top 200 i nordens största MTB lopp är jag väldigt nöjd med!

Så om man summerar säsongen 2019 så har den varit väldigt bra. Jag har nått PB på samtliga lopp vilket är otroligt kul. Känns bra att kunna fortsätta utvecklas. Jag verkar dock börjat cykla mer taktiskt korrekt eftersom snittwatten under loppen sjunkit men placeringarna har förbättrats. Spännande! Nu väntar en ganska lång försäsong och för mig så blir det en mix av längdskidor och inomhuscykling. Jag har redan börjat köra en del Zwift lopp för Team 63.8N Det är roligt. Igår så noterade jag en 6:e plats och det var grymt kul. NP 290 watt under en timme. Det är ganska jobbigt!

Det finns några intressanta planer inför nästa år. Jag kan inte riktigt avslöja vad det är ännu men jag lovar er att det kommer att bli häftigt. Snart kommer mina nya cyklar också. Då kommer ett nytt inlägg på bloggen såklart.

Jag vill också passa på att tacka alla mina samarbetspartners! Utan er så går det inte att göra allt detta. Ni betyder så mycket för mig. Ett speciellt tack såklart till Merida familjen och Vasaloppet. Det största tacket till min fru och min familjen som stöttar mig och gör detta möjligt! Vi syns på bloggen!

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer