Svenska Cykelmässan 2019

Hej!

I helgen så var det Svenska Cykelmässan i Göteborg. En fantastik möjlighet att få se 2019 års alla nyheter men också att få träffa profiler inom cykelsporten och umgås och ha roligt. Tillsammans med Vasaloppet så hade jag ordnat ett cykelevent på lördag morgon. Vi var lite oroliga inför vädret då molnen såg tunga ut och regnet hängde i luften. Vi visste inte heller hur många som skulle vara med. Men så sprack molnen upp, solen kom fram och över 40 (!) personer ville vara med oss och cykla. Förutom mig själv så hade vi med oss Fredrik Edin som eminent guide, Ella Holmegård och Emil Lindé från Merida Sverige, Anders ”Hobbe” Holmberg (banchef Cykelvasan) och även Världstränaren Mattias Reck var med en stund på racer!

Efter en kort genomgång så gav vi oss av mot Änggården där vi tillbringade ca 1h och 15 minuter tillsammans innan vi alla samlades i Meridas concept store Bike Fixx för gott kaffe och glada samtal.

Jag och Hobbe hade även två föreläsningar. Vi berättade om utvecklingen av Cykelvasan över tid. Dom förbättringar och förändringar som är gjorda, hur man förbereder sig, hur man skall träna och hur får man ut så mycket glädje som möjligt på långlopp. Det var helt otroligt vad mycket folk som kom! Helt fullsatt! Tom ståplatserna tog slut. Stort tack till alla som kom, Det värmde verkligen för mig och Hobbe.

Det som var extra roligt var att nästan 90% av alla i publiken hade deltagit i något lopp redan och att samtliga skulle deltaga igen! Det är nöjda cyklister det! Jag och Hobbe delade också med oss av lite tankar kring framtiden och tog med oss önskemål från publiken. Vad skulle du önska av Cykelvasan 2020?

Så nu laddar vi om inför en spännande cykelsäsong fylld med skratt, tävlingar och en härlig gemenskap. Vill ni ha mer info från oss så följ Vasaloppsbloggen så skall vi hjälpa er så mycket vi kan. Tack för en underbar helg!

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer