Träningsläger med Team Merida Cykelvasan

Hej!

Då var det dags! Äntligen så får hela teamet träffas och ha ett träningsläger tillsammans. Platsen för lägret var Långa Lugnet i Falun. Ett av Sveriges främsta ställen för MTBcykling. Vi träffades på torsdagen och lägret höll på till på söndag. Uppdelningen på lägret var Intervaller/distans på förmiddagen och mer teknik på eftermiddagen. Två pass om dagen på totalt ca 3 timmar.

Teamet laddade inför lägret
Teamet laddade inför lägret

På fredag morgon så tog våra fantastiska tränare, Magnus Darvell och Mattias Nilsson med oss på ett backintervallpass. Det innebar fantastisk stig och sedan skulle vi besegra ett monster till backe med 15 sekundersintervaller (tror det var mer 25 sek) Brutala backar i Falun! Magnus och Mattias kunde inte hålla sig utan dom valde också att köra några intervaller med oss.

Magnus och Mattias in action
Magnus och Mattias in action

På eftermiddagen var det dags för teknikträning. Det är intressant hur otroligt nyttigt detta är. Många i teamet är redan extremt duktiga cyklister men alla lär sig något hela tiden. Vi tränade på kurvtagning, balans, att köra i drop, att hoppa över hinder och tips om hur man mest effektivt kommer över ett hinder.

Smidigt och snabbt
Smidigt och snabbt

Lördagen bjöd på ytterligare härliga stigar och helt sjukt branta backar. Darvell tog med oss till en av dom brantaste backar jag har stött på, det var galet uppför! Det gör ju också att det blir ganska galet utför. SM i Enduro hade tydligen gått där, och det märktes… På eftermiddagen så lekte vi i teknikbanan som är byggd på Lugnet. Jag kan varmt rekommendera den till alla som vill bli bättre på att cykla.

Genomgång i skogen
Genomgång i skogen

På söndagen så hade vi ett distanspass att avverka. Vi siktade på ca 3-4 timmar. Nu blev det  väldigt lite grusväg och väldigt mycket stig. Vilka stigar det finns i Falun! Vi njöt av omgivningarna och cyklingen. Vilken lycka att få spendera hela helgen med likasinnade cyklister 🙂 Nu var det dags att summera lägret och vi tar med oss mycket ny kunskap och extremt många skratt och nya vänskaper. Alla som var med på lägret utvecklades i raketfart! Detta är något som vi absolut skall fortsätta med. Vi har sammanställt en liten film över vad vi gjorde, så titta gärna här:

Nu laddar vi om! Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar kring lägret eller teamet!

Fil 2017-06-07 09 32 36

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer