Första träningen med Mattias Svahn!

Den 13 november var det dags för vår första träning tillsammans med Mattias. Vi var alla väldigt nervösa och förväntningarna låg i luften. När Mattias och hans team klev in i klassrummet kändes det STORT! Det var som att allt blev på riktigt.

När vi hade gått igenom dagens upplägg och vi hade haft möjlighet att ställa lite frågor så drog utepasset med stavgångsträning igång. Vi fick lära oss allt ifrån hur armar och ben ska samarbeta till hur tekniken “sprättgång” används på bästa sätt. Då Vasaloppets egna filmkille Simon också var med fick vi även koll på hur det går till att filma inslag till tv och hemsida, det var kul!

 

 

 

Efter ett svettigt fyspass utomhus var det dags att kliva in i idrottshallen och köra ett styrkepass. Mattias gav oss många bra tips på övningar som vi har fortsatt att använda oss av. Träningen satte sina spår och dagen efter var det många som kom med träningsvärk till skolan.

 

 

 

Innan vi skildes åt passade vi på att äta lunch och hänga lite tillsammans.

Det var en superrolig dag och en riktig kick off för vårt äventyr mot Mora.
Stort Tack till Mattias och teamet som var med, vi ser verkligen fram emot ert nästa besök!

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Mot Cykelvasan

Team Merida Cykelvasan Cykelteamet för motionärer

Team Merida Cykelvasan är Sveriges första cykelteam för motionärer.

Våra huvudsponsorer