Hur kan man summera något som ord inte kan beskriva?

I oktober vann vi Vasaloppets skolutmaning. Vi skulle åka ungdomsvasan den 25e feb 2018. Vi började utan förutsättningar men blev given oss möjligheten av Swix, Vasaoppet och under träningstiden även Falu kommun.

Idag startade 23 st elever sitt Vasalopp i Eldris.

21 st stakade sig över mållinjen. 1 klev ur ambulansen vid målgången och 1 fick skjuts ner efter att ha hjälpt sin vän till sjukstugan. 1 kille kom över mållinjen innan vi vuxna ens hade fått skjuts ner till Vasamålet. En tjej som fick bryta i början hämtade sina skidor ur bussens bagageutrymme och gav sig ut i spåret igen. Det är med tårar längs kinderna och med en alldeles speciell värme i hjärtat jag försöker att ens sätta ord på vad våra elever under dessa månader har åstadkommit. Vad dom åstadkom, övervann och uppnådde idag.
Det är med kärlek jag försöker beskriva vad som händer i ett barns ögon när dom upptäcker att allt är möjligt och att dom faktiskt klarar vad som helst bara vi vuxna hjälper till lite. Och det är inget annat än stolthet jag känner när jag försöker att summera vad som händer med en grupp barn som lär sig om att kämpa inte bara för sig själva utan med varandra och för varandra. För lär vi dom detta nu så är jag säker på att vår värld är i goda händer i framtiden.

Vasaloppet är mer än bara ett Vasalopp. Idrott är mer än bara idrott. Och det är väl precis det vi alla kände idag när varenda en passerade Vasaloppets målgång i Mora idag.

Alla månader, alla träningar, alla minnen och alla känslor kom precis där och då nedrullade längs kinderna i små tårar skapade från den innersta delen av hjärtat. Det här förvandlades till någonting vi innan bara drömde om till någonting vi aldrig någonsin kommer att glömma.

Tack!

Andra bloggare

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Våra huvudsponsorer