Skidor, pjäxor och vallning

Den 17 december vallade vi våra skidor och testade pjäxorna. Vallningen är inför att vi ska åka skidor för första gången på Vallåsen onsdagen den 19 december. Mattias Svahn kommer då och hjälper oss.

Vi vallade för att vi ska få fäste när vi åker skidor i en backe, samt för att glida bättre i t.ex nedförsbackar. Vi fick komma in i ett rum i mindre grupper där Christer förklarade för oss hur vi skulle göra när vi skulle valla. Christer kommer från Hjärnarps skidförening och är en av de som varit mycket snälla och hjälpt till så att vi kan åka på Vallåsen.

Först skulle man slipa lite grann innanför två markeringar som var utsatta på sidorna. För att kunna slipa lade vi skidornas ovansida på två träbockar så att vi kunde slipa undersidan. Sedan var det Christer som fixade med resten. Han tog på så kallat grundvax där vi hade slipat och värmde det.

Vi fick också tid att pröva våra pjäxor, de satt som en smäck på våra fötter. Nu är vi så taggade in för åkningen på onsdag!

 

 

 

 

Andra bloggare

Mot Cykelvasan

Team Merida Cykelvasan Cykelteamet för motionärer

Team Merida Cykelvasan är Sveriges första cykelteam för motionärer.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Våra huvudsponsorer