Stålmannen och TV på besök

I går hade vi en hektisk dag då både TV och Stålmannen kom på besök.  Ett TV-reportage med intervjuer och bilder från vår barmarksträning gjordes och har i skrivandets stund redan visats på TV.

Dimman låg vid tillfället tät över bruna åkrar och gröna fält och gav en god bild över våra något skrala skidträningsförhållanden, men även om förhållandena inte var de bästa syntes glädjen och kämpaglöden tydligt. Om man av någon anledning missat inslaget finns det att beskåda på SVT Play.

Efter TVs besök dök så Stålmannen upp. Nu var det ju inte Clark Kent i egen hög person som infann sig utan Mikael Kulanko, känd vasaloppsåkare och trogen pengainsamlare för Världens Barn.

Mikael berättade för klass 4,5 och 6 om sina upplevelser när han åkt 10 lopp på 7 dagar. Hur kroppen känns, vikten av att äta rätt, hur man motiverar sig när det tar emot och inte minst varför han utsätter sig för dylika påfrestningar. Många av oss förfärades säkert över berättelser om skavsår på de mest märkliga ställen på kroppen, brist på sömn och ömmande muskler men allt blev lättare att förstå när vi insåg varför han utsätter sin kropp för så många olika Vasalopp på så kort tid. Mikael gör extrema idrottsprestationer för att bli uppmärksammad och på så sätt kunna samla in pengar till Världens Barn.

Vi blev så inspirerade att vi direkt beslutade oss för att vi också ville göra en insats för barn i världen som inte har samma förutsättningar som vi. Vi har därför startat en egen insamling som vi kallar I SPÅRET FÖR VÄRLDENS BARN. Vårt mål är att samla in minst 10000 kr och vi hoppas naturligtvis att med hjälp av alla som följer vårt äventyr kunna samla in ännu mer.

Insamlingen – I spåret för världens barn

Nu är det bara en vecka kvar tills loppet går av stapeln och vi är laddade till tusen. Visst ska vi klara Ungdomsvasan och visst ska vi samla in mer än 10000 kronor.

Inget snack! Vi är inte några Stålmän men vi är klass 6 på Västra Karups skola.

 

Andra bloggare

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Våra huvudsponsorer