Träning med Mikael Kulanko- Stålmannen

Så var det dags igen. Busstransport till vasaloppsträning. Inte heller denna gång fanns någon snö i sikte även om vi åter vände våra blickar mot det nordliga landskapet Halland.

Denna gång skulle vi faktiskt träna inomhus hos den i Vasaloppssammanhang inte helt okände Mikael Kulanko, mer känd som Stålmannen. Mikael har över 100 målgångar i Vasaloppet så vi anade att han kunde ge oss en del värdefulla tips inför vår utmaning. Mikael har en träningsstudio med träningscyklar samt framförallt stakmaskiner, och staka är något som vi behöver träna mycket på. För de av oss som sett fram emot en lugn avkopplande stund, sakta stakandes till lite musik och funderandes på både ditt och datt blev dagen ett kallt uppvaknande. Efter en kort presentation av sig själv och sina prestationer drog Mikael igång träningen. Under intensiv discomusik skulle det stakas, cyklas och göras olika gymnastiska övningar. Inte bara en gång utan flera gånger efter varandra.!!! Vilken tur att vi är ett gäng som inte ger upp. Efter en timme var vi både svetta, trötta och temperaturen i lokalen hade höjts rejält av vårt arbete. Var det slut nu? ICKE ! Nu skulle det köras stafett. Som sagt, vi ger oss inte och en mer rafflande spurtduell har nog aldrig skådats. Det blev tight i toppen men det viktigaste var inte att vinna, utan att som vanligt ge allt hela tiden. Trötta och glada lämnade vi Mikaels träningsstudio för resan hem till Västra Karup.

Ett stort tack till Mikael Kulanko som gav oss denna möjlighet till extra träning. Nu är vi laddade till tusen.

 

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Mot Cykelvasan

Team Merida Cykelvasan Cykelteamet för motionärer

Team Merida Cykelvasan är Sveriges första cykelteam för motionärer.

Våra huvudsponsorer