Vinnarna i Vasaloppets skolutmaning 2019

Den vinnande klassen 2019 är klass 6 på Västra Karups skola i Båstad. De får nu chansen att anta en riktig utmaning: att med hjälp av den populära Vasaloppscoachen Mattias Svahn lära sig åka skidor och delta i Ungdomsvasan under Vasaloppets vintervecka 2019. Andrapriset går till Skytteanska skolan i Tärnaby.

Juryns motivering:

”Årets första pris går till en klass i en skola som redan anammat schemalagd rörelse. Nu får ni möjlighet att lägga en stabil grund för ett fortsatt aktivt liv. Och chans att sprida rörelseglädje till resten av Sverige. Vi ser fram emot att dela kunskap och erfarenheter med er!

Grattis åk 6 Västra Karups skola, Båstad!

Av drygt 70 ansökande skolklasser är det ni som får möjlighet att träna och genomföra Ungdomsvasan tillsammans med er idrottslärare. Vår Vasaloppscoach Mattias Svahn finns vid er sida nästan hela vägen in i mål. Det är också Mattias som kommer att ta första kontakten med er idrottslärare och lägga upp de första träningspassen. Lycka till med skidåkningen i vinter!”

Andra bloggare

Mot Cykelvasan

Team Merida Cykelvasan Cykelteamet för motionärer

Team Merida Cykelvasan är Sveriges första cykelteam för motionärer.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Våra huvudsponsorer