Bland de alternativ till den ordinarie sommarveckan som nu diskuteras finns allt från anpassade lopp på plats i Vasaloppsarenan till digitala lopp och olika kombinationslösningar.

Innan vi fattar beslut vill vi invänta Folkhälsomyndighetens rekommendationer för sommaren som de planerar släppa i månadsskiftet maj/juni. Vi hoppas att du som är anmäld har tålamod att avvakta tillsammans med oss och att du fortsätter att hålla igång träningen på ett säkert sätt.

Detaljerad information om genomförandet av Vasaloppets sommarvecka 2020 kommer absolut senast 18 juni.

Vi uppdaterar också löpande på vasaloppet.se och på Facebook och Instagram. Följ oss gärna, så missar du inget.

Tack för ditt tålamod!

Här har vi samlat frågor och svar om covid-19-pandemin och våra arrangemangSidan uppdateras löpande.

Kommer ni att ställa in eller flytta Vasaloppets sommarvecka 2020 på grund av den rådande pandemin?

Vårt mål är att genomföra arrangemanget. Om det nuvarande förbudet mot större sammankomster ligger kvar kommer du att få chans att genomföra ditt lopp på ett alternativt sätt. Mer information kommer före midsommar.

Varför ställer ni inte in redan nu?

Innan vi fattar ett beslut vill vi invänta myndigheternas rekommendationer för sommaren. Både vi, våra partners, våra ägarföreningar, det lokala näringslivet, föreningar och deltagare hoppas och vill att Vasaloppets sommarvecka 2020 ska kunna genomföras i Vasaloppsarenan, i någon form.

Varför går det inte att anmäla sig till Vasaloppets sommarvecka 2020?

På grund av pandemin har vi tills vidare pausat anmälan till Cykelvasan, Ultravasan, Trailvasan 30, Vasastafetten och Vasakvartetten 2020. De anmälningar som är gjorda ligger självklart kvar i systemet och anmälan till Vasaloppets vintervecka 2021 är öppen som vanligt.

Jag är anmäld till Vasaloppstrippeln 2020, hur blir det med den nu?

Om det inte går att genomföra ett anpassat arrangemang i Vasaloppsarenan kommer Vasaloppstrippeln 2020 tyvärr att strykas. Men, du kommer att kunna tillgodoräkna dig ditt skidlopp från 2020 för att genomföra Vasaloppstrippeln 2021. Är du anmäld till sommarveckan 2020 kommer du att kunna flytta din startplats till Vasaloppets sommarvecka 2021.

Får jag tillbaka min anmälningsavgift om det inte går att genomföra loppet på plats i Vasaloppsarenan?

Ja, och du kommer också att kunna välja bland ett antal andra erbjudanden samt ha möjlighet att flytta din startplats till 2021. Mer detaljerad information om detta kommer före midsommar.

När och var kommer mer information?

Detaljerad information om Vasaloppets sommarvecka 2020 kommer före midsommar. Du som är anmäld får informationen via mejl. Vi uppdaterar även löpande på vasaloppet.se och i Vasaloppets kanaler i sociala medier (Facebook och Instagram).

Sidan uppdaterad 2020-05-10

Aktuell information om covid-19-pandemin

Folkhälsomyndigheten
Vårdguiden 1177