Här samlar vi information och frågor och svar om Hemmavasan 2020 och årets sommarvecka. Sidan uppdateras löpande.

Vi uppdaterar också löpande på vasaloppet.se och på Facebook och Instagram. Följ oss gärna, så missar du inget.

Hur påverkas Vasaloppets sommarvecka 2020 av covid-19-pandemin?

På grund av den pågående pandemin kan vi inte genomföra sommarveckan 2020 på plats i den fysiska Vasaloppsarenan. Istället erbjuder vi både anmälda deltagare och andra som är sugna möjlighet att delta i nyheten Hemmavasan.

Läs mer om Hemmavasan >

Hur fungerar Hemmavasan?

Som deltagare i Hemmavasan laddar du ner gratisappen ”Hemmavasan” från App Store eller Google Play och genomför ditt lopp där du bor. Via appen, som finns tillgänglig i juli, tar du dig från starten i Sälen eller Oxberg, genom alla de klassiska kontrollerna, ner till målportalen i Mora i den digitala Vasaloppsarenan. Appen registrerar ditt lopp, var du än befinner dig i Sverige eller världen och registrerar ditt officiella resultat.

Hur gör jag om jag vill anmäla mig till Hemmavasan?

Från och med den 17 juni 09.00 öppnar anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2021 och anmäler du dig till ett lopp i den ingår även en startplats till Hemmavasan 2020. Du kan även anmäla dig enbart till Hemmavasan.  Mellan den 15–22 augusti får du delta i valfritt antal Hemmavasan-lopp, kostnaden är 275 kronor per lopp.
Anmäl dig direkt på Mina sidoR>

Kan jag genomföra Hemmavasan i Vasaloppsarenan?

Hemmavasan är utformad för att du ska kunna genomföra den i närheten av ditt hem. Skulle ett stort antal deltagare samlas i Vasaloppsarenan ökar det risken för smittspridning och riskerar dessutom att belasta sjukvården i Dalarna. Vasaloppsarenan är öppen för cykel och vandring precis som vanligt men det är av största vikt att alla tar sitt ansvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att hjälp till att minska smittan av covid-19. Vasaloppet som arrangör kommer inte att ha några aktiviteter i Vasaloppsarenan under Hemmavasan.

Hur kan jag planera Hemmavasan – var hittar jag en lagom lång sträcka och hur ska jag få i mig energi?

Vi hjälper dig att planera loppet – under sommaren presenterar vi guider och tips på vasaloppet.se och i våra sociala kanaler. Dessutom kommer våra partners att presentera ett antal erbjudanden. Håll utkik!

Får jag en nummerlapp när jag deltar i Hemmavasan?

Istället för nummerlapp erbjuder vi alla anmälda deltagare att köpa Hemmavasans unika funktions-t-shirt från Craft för 149 kr. Genomför gärna ditt lopp i den! Kanske möter du någon annan i likadan tröja? Läs mer här

Får jag medalj när jag deltagit i Hemmavasan?

När du gått i mål i Hemmavasan får du ett digitalt diplom med årets Vasaloppsmotiv att ladda ner. I sommar delas inga medaljer ut för Hemmavasan.

Hur kan jag komma i kontakt med andra Hemmavasan-deltagare på min ort?

Hör gärna med din lokala idrottsförening! På Facebook finns även olika grupper kopplade till Vasaloppet. Till exempel ”Team Preem – för alla som älskar Vasaloppet” eller ”Ultravasan 90 & 45 2020”. Våra officiella Vasaloppscenter och Vasaloppscoacher runt om i Sverige kommer också att ge tips på vad du kan göra. Följ gärna hashtaggen #hemmavasan i sociala kanaler så håller du dig uppdaterad. Tänk på att hålla avstånd och följa myndigheternas rekommendationer!

Jag är anmäld till Vasaloppstrippeln 2020, hur blir det med den nu?

Du kan slutföra din Vasaloppstrippel 2020 genom att delta i Hemmavasan. Dina resultat kommer att registreras precis som vanligt. Du kan även välja att räkna in ditt skidlopp för 2020 i Vasaloppstripplen 2021 och genomföra Vasaloppstrippeln nästa år.

Läs mer om Vasaloppstrippeln >

Sidan uppdaterad 2020-06-16

Aktuell information om covid-19-pandemin

Folkhälsomyndigheten
Vårdguiden 1177