För att värna om miljön och undvika köer rekommenderar vi alla deltagare att ta bussen till startplatsen. Du köper din biljett till Vasaloppets officiella busstransporter via länkarna nedan. Där hittar du samtliga avgångstider.

Notera att det finns två olika slags avgångar:
Fasta klockslag och löpande mellan två klockslag. Bussar med löpande avgångar, avgår vartefter de fylls, så du väljer då själv den tid som passar dig bäst mellan de två klockslagen.

Vasaloppet erbjuder alla deltagare att köpa bussbiljett till sitt lopp. Tar du bussen så kan du vara säker på att komma i tid till start.

Boka – Söndag 11/8 Cykelvasan 45, Cykelvasan 30, Ungdomscykelvasan

Busslinjer och priser – Vasaloppets sommarvecka (PDF)

Försäljningsställen

Försäljningen av bussbiljetter för sommarens lopp öppnar i slutet av maj på vasaloppet.se. Under arrangemangsveckorna säljs biljetter även vid inpasseringen till bussarna i Mora, och i tävlingsexpeditionerna i Sälen och Mora.

Förköp rekommenderas

Om du köper din biljett på plats vid bussen kan vi inte garantera en plats, därför råder vi dig att köpa i förväg via vasaloppet.se eller på plats i tävlingsexpeditionerna i Mora eller Sälen. Biljetterna finns i begränsat antal.

Bussresan med på- och avlastning av cyklar tar ungefär 2 timmar mellan Mora och Oxberg, 2 timmar mellan Sälen och Oxberg, 2 timmar mellan Lindvallen och Oxberg och 3 timmar mellan Mora och Sälen. Notera att det finns två olika typer av avgångar, fasta klockslag och löpande mellan två klockslag. Bussar med löpande avgång avgår vartefter de fylls.

Serviceavgift på 15 kr tillkommer per beställning. Köpt biljett återlöses inte. Bussbiljetten är inte personlig men däremot knuten till den tid du bokat. För trygg handel av biljetter i andra hand hänvisar vi till Tickster Resale. För närvarande tillhandahåller Vasaloppet inga åskådarbussar.

resale.tickster.com

Praktisk information om våra bussar

Bussarna avgår från målområdet i Mora och startplatsen i Sälen. Bussar avgår även från Lindvallen till starten i Oxberg. Bussar och materialtransport avgår från samma plats, men eventuell cykel skickas med långtradare. Bussar från Mora tillbaka till Sälen efter loppet stannar först vid Vasaloppsstarten och slutligen i Lindvallen. Bussar går även tillbaka till startplatsen i Oxberg.När du stiger på bussen får du gärna säga till busschauffören var du vill stiga av.

Cykel

Cykel packas i emballage som Vasaloppet tillhandahåller i begränsad mängd. Väska med duschombyte lämnar du vid startplatsen. Följ skyltade anvisningar.