Hemmavasan är motionslopp i grenarna cykel och löpning, som hämtat sina distanser från Vasaloppets ordinarie sommarlopp. Dessutom kan du välja distansen 10 km. Under perioden den 15–22 augusti kan du delta i Hemmavasan där du är.

Hemmavasan Cykel

Hemmavasan Cykel 90 – cykla 94 km
Hemmavasan Cykel 45 – cykla 45 km
Hemmavasan Cykel 30 – cykla 32 km
Hemmavasan Cykel 10 – cykla 10 km

Distanser

Du kan välja mellan fyra olika distanser: 94, 45, 32 och 10 kilometer. Distanserna är samma som i de ordinarie cykelloppen, som går i Vasaloppsarenan. Dessutom kan du välja distansen 10 kilometer.

Banbeskrivning

Du kan genomföra ditt lopp oavsett var i världen du befinner dig – på favoritstigarna i skogen, på gatorna hemma i stan, längs småvägarna vid stranden eller i det lokala motionsspåret.

Minimiålder

Hemmavasan Cykel 90 – Du får delta i loppet från året du fyller 12 år.
Hemmavasan Cykel 45 – Du får delta i loppet från året du fyller 12 år.
Hemmavasan Cykel 30 – Du får delta i loppet från året du fyller 8 år.
Hemmavasan Cykel 10 – Du får delta i loppet från året du fyller 8 år.

Start

Lördag den 15 augusti är den stora Hemmavasa-dagen. Vasaloppet kommer att finnas med hela dagen. Klockan 09.00 går startskottet med direktsändning från en studio vid Vasaloppsmålet i Mora.

Du kan delta i loppet när du vill under perioden den 15–22 augusti.

Startbevisen skickas ut via mejl fredag den 7 augusti.

Maxtid

Det finns inga reptider eller maximal åktid i loppet. Du ska kunna genomföra loppet i en följd utan längre avbrott.

Tidsregistrering och app

För att delta i Hemmavasan måste du kunna registrera ditt lopp. Under loppet ska du därför använda en app. Information om appen kommer att publiceras i augusti 2020.

Har du inte möjlighet att använda appen kommer det vara möjligt att registrera loppet manuellt.

Läs mer >

Anmälan

Anmäl dig till Hemmavasan på  Mina sidor. På sidan Anmälan kan du läsa om anmälningsvillkor och försäkringar.

Läs mer om anmälan >

Anmäl dig på Mina sidor >

Tips inför loppet

Förbered dig väl, så ditt lopp blir så bra som möjligt. På sidan Tips inför loppet har vi samlat goda råd.

Läs mer >

Följ deltagare

Lördag den 15 augusti är den stora Hemmavasan-dagen. Vasaloppet kommer att finnas med hela dagen på Vasaloppet.TV. Klockan 09.00 går startskottet med direktsändning från en studio vid Vasaloppsmålet i Mora. I sändningen kommer man kunna följa deltagarnas framfart ute i landet och världen, få liverapporteringar, tips och pepp från kranskullan och kransmasen och andra gäster och experter. Flera elitåkare och kända profiler kommer även att sända sina lopp live, däribland Jenny och Susanna Kallur som satsar på Vasaloppstrippeln 45 och deltar i Hemmavasan Cykel 45 och Hemmavasan Ultra 45.

Du kan kostnadsfritt följa deltagare genom appen Hemmavasan.

Vasaloppet.TV

Erbjudanden

Under Hemmavasan har flera av Vasaloppets sponsorer erbjudanden och inspiration för dig som deltagare.

Läs mer >

Resultat

Ditt resultat presenteras live på vasaloppet.se under loppets gång, vilket alla har möjlighet att följa. Ditt lopp går även att följa via vår app Hemmavasan. Efter loppet går det också att se ditt fullständiga resultat med mellantider.

Resultat >

Diplom

Efter genomfört lopp kan du ladda ner ett digitalt diplom på resultatsidan på vasaloppet.se.

 

 

Hyllningsfilm från Volvo

Du som deltar i Hemmavasan får en personlig hyllningsfilm skapad av Volvo. En länk till filmen levereras direkt efter målgång till din registrerade e-postadress och ditt mobilnummer. Din fantastiska insats hyllas och blir ett minne som du enkelt kan dela med dig av.

T-shirt

Inför ditt lopp kan du beställa Hemmavasans unika funktions-t-shirt från Craft, som du med fördel kan använda under ditt lopp. T-shirten finns i flera färger, vilken färg du får väljs ut slumpmässigt.

T-shirten kostar 149 kr inklusive frakt och beställs på Mina sidor. Vi samarbetar med DHL, som levererar din t-shirt. Beställ senast den 17 juli så får du den garanterat innan ditt lopp. T-shirtar levereras i början av augusti och endast till adresser inom Sverige.

Mina sidor >

Vasaloppstrippeln 2020

För att klara av en Vasaloppstrippel krävs att du åker skidor, cyklar och springer 90, 45 eller 30 kilometer i fäders spår under ett och samma år.

I år justeras villkoren något, eftersom Vasaloppets sommarvecka 2020 inte arrangeras på plats i Vasaloppsarenan. Du som är anmäld till Vasaloppstrippeln 2020 – och har genomfört delmomentet skidor i år – har möjlighet att slutföra Vasaloppstrippeln med cykling och löpning i Hemmavasan 2020. Du kan annars välja att räkna in 2020 års skidlopp i din Vasaloppstrippel 2021.

Läs mer >

Frågor och svar

Vi har samlat frågor och svar om Hemmavasan som ersätter Vasaloppets sommarvecka 2020.

Läs mer >