Så kan du påverka din startposition

Din startposition i Halvvasan baseras på anmälningsdatum, om du inte är anmäld till Vasaloppet. Tidig anmälan ger tidigt start, och senare anmälan ger senare start.

Halvvasan är seedningsgrundande till Vasaloppet. Om anmälan till Vasaloppet görs före anmälan till Halvvasan tilldelas du per automatik led 0 i Halvvasan. Anmäler du dig i omvänd ordning behöver du själv ta kontakt med Vasaloppets kundtjänst för att tilldelas startplats i led 0.

Buss till start

Väl på plats vid arrangemanget kan du åka med Vasaloppsbussarna till starten och tillbaka igen efter målgång. Med bussarna kommer du garanterat utvilad och i tid till starten och kan låta bilen stå. Biljetter säljs på vasaloppet.se, vid inpasseringen till bussarna och vid tävlingsexpeditionerna i Sälen och i Mora. Vi rekommenderar förköp för att säkra din plats.

På sidan Vasaloppsbussarna  hittar du tidtabeller, hållplatser och biljettbokning. Du kan även ta dig till startplatsen med bil. Vår rekommendation då att du är ute i mycket god tid.

Trafik och transport
Vasaloppsbussarna

Vallaservice

Hos Vasaloppets officiella vallaservice kan du få hjälp med vallningen inför loppet. Vasaloppets vallaservice kan förbokas, antalet förbokningsbara vallningar är dock begränsat. Läs mer på sidan Vallaservice.

Vallaservice

Hämta ut nummerlapp och chip

Alla våra deltagare ska bära nummerlapp och chip. Dem hämtar du ut vid någon av våra tävlingsexpeditioner. Nummerlapp och chip som inte är uthämtade dagen före loppet finns i tävlingsexpeditionen på din startplats. Tävlingsexpeditionernas öppettider hittar du på sidan Öppettider.

ÖPPETTIDER