Vasaloppsstarten i Berga by

Husbil och husvagn tillåts parkera på anvisad plats på bilparkeringen vid Vasaloppsstartens bilparkering, så se till att följa skyltningen – övrig nattparkering inom tävlingsområdet på Vasaloppsstarten i Sälen är förbjudet sommar som vinter! Under vinterns arrangemang finns två uppställningsplatser tillgängliga i närheten av startplatsen i Sälen.

Ca 600 m norr om Vasaloppsstarten ligger Tjärnhedens IP som har ett begränsat antal uppställningsplatser varav 23 med tillgång till el, samtliga platser har tillgång till wc, dusch och bastu. Det kostar 160 kr per dygn utan el. och 230 kr per dygn med el att parkera på Tjärnhedens IP, platserna är inte förbokningsbara. Dessa uppställningsplatser är även tillgängliga på sommaren.

Betalning sker på plats (Sälens IF), kontant, swish eller med kort. Personal från Sälen IF besöker parkeringen varje eftermiddag/kväll för betalning. Mer information finns på plats.

Husbil och husvagn tillåts parkera på anvisad plats på bilparkeringen vid Norra Brändan som ligger cirka 1,5 kilometer norr om Vasaloppsstarten, på den andra sidan Västerdalälven. Där finns inga bekvämligheter men möjlighet att ställa upp husvagn och husbil. Därifrån tar man sig till fots eller med skidor över isen enligt anvisad väg till Vasaloppsstarten. Observera att detta gäller endast på vintern!

Tjärnhedens IP
N 61°06’58.8″, E 13°17’41.7″
SE PÅ KARTA
Norra Brändan
N 61°07’21.2″, E 13°16’50.8″
SE PÅ KARTA

Oxberg

Husbil och husvagn tillåts parkera på anvisad plats på bilparkeringen vid starten i Oxberg,  så se till att följa skyltningen. Det finns ingen tillgång till ström och vatten vid parkeringsplatsen.

Oxberg
N 61°07’27.3″, E 14°10’36.7″
SE PÅ KARTA

Mora

Husbil och husvagn tillåts parkera på anvisad plats på bilparkeringen vid Vasaliden, så se till att följa skyltningen så ni ställer er på anvisad plats. Det finns ingen tillgång till ström och vatten vid parkeringsplatsen. Man kan sedan gå in mot målområdet och mässområdet i Mora, det finns en uppmarkerad gångväg
som är ca 1300 m.

Vasaliden
N 61°00’57.8″, E 14°32’42.0″
SE PÅ KARTA