vinter_buss_hallplats_1350x690Låt bilen stå, boka en bussbiljett och gör både dig själv och miljön en tjänst. Vi rekommenderar alla deltagare att ta bussen till startplatsen. Du köper din biljett till Vasaloppets officiella busstransporter via länkarna nedan. Där hittar du även samtliga avgångstider. Bokar du din bussbiljett på nätet är det billigare än att göra det på plats.

Notera att det finns två olika typer av avgångar:
Fasta klockslag och löpande mellan två klockslag. Bussar med löpande avgångar, avgår vartefter de fylls, så du väljer då själv den tid som passar dig bäst mellan de två klockslagen.

Bokningen öppnar den 20 november 2019.

Bokningstjänst bussar – Vasaloppets vintervecka 2020

• – Fredag 21/2 Kortvasan
• – Lördag 22/2 Tjejvasan
• – Söndag 23/2 Öppet Spår söndag
• – Måndag 24/2 Öppet Spår måndag
• – Tisdag 25/2 Halvvasan
• – Fredag 28/2 Stafettvasan – Gratis busstransport, men följande bussresor måste bokas: Mora–Sälen, Mora–Mångsbodarna, Sälen–Mångsbodarna och Mora–Startplats Oxberg till växlingsbussarna.
• – Fredag 28/2 Nattvasan 90 och  Nattvasan 45
• – Lördag 29/2 Bussar för Nattvasan 90, Nattvasan 45 och Vasaloppet
• – Söndag 1/3 Vasaloppet

Bussresa till Ungdomsvasan söndag den 23 februari och Blåbärsloppet lördag den 29 februari är gratis och ska inte bokas.

Försäljningsställen

Försäljningen av bussbiljetter för vinterns lopp öppnar i slutet av november på vasaloppet.se. Under arrangemang säljs de även vid informationsmontern i Vasaloppsmässan och vid inpasseringen till bussarna i Mora. I Sälen säljs de vid informationen i nummerlappstältet.

Förköp rekommenderas

Om du köper din biljett på plats vid bussen kan vi inte garantera en plats, därför råder vi dig att köpa i förväg via vasaloppet.se eller på plats i tävlingsexpeditionerna i Mora eller Sälen. Biljetterna finns i begränsat antal.

Serviceavgift på 15 kr tillkommer per beställning. Köpt biljett återlöses inte. Bussbiljetten är inte personlig men däremot knuten till den tid du bokat. För trygg handel av biljetter i andra hand hänvisar vi till Tickster Resale. För närvarande tillhandahåller Vasaloppet inga åskådarbussar.

resale.tickster.com

Praktisk information om våra bussar

Avgångsplatsen i Mora är mässområdet nära Vasaloppets Hus och i Sälens by går bussarna från OKQ8 i Sälen Centrum. Bussar och materialtransport avgår från samma plats under sommaren, men eventuell cykel skickas då med långtradare. Bussar från Mora tillbaka till Sälen efter loppet stannar först vid Vasaloppsstarten och sedan vid OKQ8 i Sälens Centrum. Under sommarens lopp stannar bussarna vid Vasaloppsstarten och slutligen i Lindvallen. När du kliver på bussen får du gärna säga till busschauffören var du vill hoppa av.

Restid
Det tar ungefär 1 timme mellan Mora och Oxberg och 2 timmar mellan Mora och Sälen. Bussarna avgår vartefter de fylls upp. Notera att det finns två olika typer av avgångar, fasta klockslag och löpande mellan två klockslag.

Skidor och stavar
Skidor och stavar ska packas i skidfodral. Väska med duschombyte lämnar du vid startplatsen. Följ skyltade anvisningar.